Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Virikematto koiralle

Seurakuntien kädentaitoryhmille tai kotona tehtäväksi ehkä yhteistyössä naapurin kanssa. Tilkkuja voi leikata, vaikka ei osaisi ommella. Joku toinen omistaa koneen ja ompelee. Korona-aikana pieni tiimi voi tehdä yhteistä työtä, vaikka ei olisi edes samassa tilassa. Tilkut voi viedä iltakävelyllä naapurin ovelle ja valmiit tuotteet voi myydä seurakunnan lähetysmyyjäisissä.

Onnellinen lapsi, lähetyskasvatusmateriaali varhaiskasvatukseen

Materiaali kertoo lasten elämästä Angolassa, erityisesti Angolan slummien lasten oikeuksien vahvistamisesta. Hankkeen nimi on Onnellinen lapsi. Jokaisessa diassa on muistiinpano-ohjeet dian käyttöön. Esityksestä löydät taustatietoa ohjaajalle sekä kerrottavaa ja toiminnallista materiaalia lapsille.

Materiaalia seurakuntien vapaaehtoisen kannatuksen tueksi

Tällä sivulla olevia PowerPoint-tiedostoja voitte käyttää pohjana mainoksiin, joilla voitte kerätä tukea seurakuntanne omien palvelusopimusten kohteiden tukemiseen. Kirjoittakaa seurakuntanne oma viitenumero ja MobilePay-numero niille varattuun paikkaan xxxx-merkkien tilalle. Sen jälkeen tiedoston voi tulostaa esim. pdf-muodossa tai kuvana, ja sitä voidaan käyttää vaikkapa seurakunnan omilla verkkosivuilla.  

Toivoa ilmassa -kortit

Tee Toivoa ilmassa -kortteja ja koivuntuoksuisia pusseja ja osallistu Suomen Lähetysseuran Toivoa ilmassa -Tasauskeräykseen. Korona-epidemian aikana kortteja voi tehdä kotona, mutta epidemian tasaannuttua niitä on kiva kokoontua tekemään yhdessä seurakunnan myyjäisiin. Kortin sisälle voi tehdä kuivatuista koivunlehdistä pussin, joka hautuessaan kuumassa löylyvedessä antaa saunaan kesäisen koivuntuoksun. Voit aloittaa koivuntuoksuisten pussien valmistelut kesällä kuivaamalla koivunlehtiä. Kortti … Lue lisää ⟶

Istuta Akaasia -peli

Istuta Akaasia on globaalikasvatuspeli alakoululaisille. Lautapelin avulla voi hauskalla ja toiminnallisella tavalla käsitellä YK:n kestävän kehityksen eli Agenda2030 -tavoitteita. Pelissä keskitytään tarkemmin seuraaviin teemoihin: koulutus, hyvinvointi, ympäristö, läheiset ihmiset sekä ravinto ja puhdas vesi. Samalla peli vie koululaiset tutustumaan kehittyvissä maissa elävien ikätovereidensa arkipäivään sekä pohtimaan omaa elinympäristöään kestävän kehityksen näkökulmasta. Pelissä vastaillaan kysymyksiin, pohditaan … Lue lisää ⟶

Toivo ja tulevaisuus -kuvakortit

Toivo ja tulevaisuus -kuvakortit globaalikasvatuksen teemoihin (rauha, toivo, kestävä kehitys, vaikuttaminen, ihmisarvo).