Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseura tuottaa omat Lähetysjuhlat vuonna 2025 

Lähetysseura järjestää omat Lähetysjuhlat vuonna 2025 eikä ole mukana Kirkkopäivien järjestäjänä.  

Vuonna 2022 Lähetysjuhlia ja Kirkkopäiviä juhlittiin Oulussa. Kuva: Tero Takalo.

Tänä keväänä Lähetysseura järjestää Lähetysjuhlat Salossa ja Pieksämäellä sekä ruotsinkieliset juhlat Karjaalla. Ensi vuonna Lähetysseura on mukana järjestämässä Kirkkopalvelujen, Kirkkohallituksen, Suomen Kanttori-urkuriliiton ja Tampereen seurakuntien kanssa yhteisiä juhlia Tampereella. Vuonna 2025 pidettävien Kirkkopäivien järjestäjänä Lähetysseura ei enää ole vaan järjestää sen sijaan omat Lähetysjuhlat. Päätöksen teki Lähetysseuran hallitus. 

”Yhteistyö Kirkkopalvelujen kanssa on toiminut hyvin ja yhteiset juhlat ovat olleet hienoja tapahtumia. Samaan aikaan monien tukijoiden palaute on ollut, että Lähetysjuhlat ikään kuin hukkuvat Kirkkopäivien ohjelmapaljouteen”, sanoo toiminnanjohtaja Rolf Steffansson. 

Lähetysjuhlat on järjestetty Kirkkopäivien yhteydessä kolmesti: Turussa 2017, Jyväskylässä 2019 ja Oulussa 2022.  

Lähetysseura haluaa kehittää uusia tapoja toteuttaa Lähetysjuhlia ja osallistuu mielellään ohjelman tuottajana myös Kirkkopäiville. 

”Olemme kokeilleet eri tapoja järjestää juhlia, ja nyt palaamme järjestämään Lähetysjuhlia itsenäisesti. Pyrimme toteuttamaan juhlat mahdollisimman resurssitehokkaasti niin, että täytämme tukijoidemme tarpeet, globaalin kirkon näkökulmat saavat tilaa ja Lähetysjuhlat voivat toimia tukijoiden kohtaamispaikkana”, Steffansson sanoo. 

Tämän kevään Lähetysjuhlat järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna pääosin samankaltaisella ohjelmalla: Pieksämäellä 20.–21.5. ja viikkoa myöhemmin Salossa 27.–28.5. Ruotsinkielinen Missionsfesten pidetään Karjaalla 27. toukokuuta.