Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kauneimpien Joululaulujen keräystulos kasvoi viime vuodesta – tämä on suomalaisten lempijoululaulu!

Seurakunnat keräsivät joululaulutilaisuuksissa maailman lapsille lähes 900 000 euroa.

Lähetyskirkossa laulettiin Kauneimpia Joululauluja vuonna 2023. Kuva: Tarmo Ylhävuori

Suomen Lähetysseuran vuosittainen Kauneimmat Joululaulut -kampanja oli jälleen menestys.

Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat järjestivät Kauneimmat Joululaulut -tapahtumia laajasti ympäri Suomen. Kaikkiaan tapahtumia oli tuhansia. Kansa lauloi kirkkojen ja ravintoloiden lisäksi jopa vesijumpassa uimahallissa.

“Lämmin kiitos laulutilaisuuksien järjestämisestä jokaiselle seurakunnan työntekijälle ja vapaaehtoiselle! On hienoa, että joululaulut tuovat yhteen näin runsaasti ihmisiä vuodesta toiseen ja samalla maailman lapset saavat äärimmäisen tärkeää apua kriisien ja köyhyyden keskellä”, sanoo Lähetysseuran varainhankinnan päällikkö Hanna Kalanne.

Valtaosa Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuloksesta koostuu kolehdeista, joita kerätään seurakuntien järjestämissä yhteislaulutilaisuuksissa, mutta rahaa lahjoitetaan myös tapahtumien ulkopuolella esimerkiksi MobilePaylla.

Vuoden 2023 keräystulos oli 882 006 euroa, joka oli hieman parempi kuin edellisvuonna.

Edellisten vuosien tapaan suomalaiset saivat kampanjan aikana äänestää parasta joululaulua. Äänestyksen voitti Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni. Kappale äänestettiin voittoon ensimmäistä kertaa vuonna 2022, ja se on löytänyt pysyvästi tiensä suomalaisten sydämiin.

Sijalle kaksi pääsi Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen -kappale, ja kolmanneksi sijoittui Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna. Kärkikolmikko pysyi samana kuin vuonna 2022.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Varoilla parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä lasten oikeuksien toteutumista. Vuoden 2023 kampanjan suojelija oli tasavallan presidentti Sauli Niinistö.