Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Uusi sato kasvaa hyvin Senegalissa

Hirssi on jo tähkällä Keski-Senegalissa. Toiveissa on hyvä sato. Kuva: Ann-Katrin Store
Hirssi on jo tähkällä Keski-Senegalissa. Toiveissa on hyvä sato. Kuva: Ann-Katrin Store

Kuluneen vuoden sadekausi on ollut hyvä Senegalissa, ja toiveissa on saada normaali sato. Suurimmassa osassa maata on satanut paljon. Fatickin ja Tattaguinen alueella, maan keskiosassa, jossa kirkko on jakanut hätäapua viime vuoden kuivuudesta kärsineille asukkaille, sekä hirssi että maapähkinä kasvavat hyvin. Hirssi on alueen tärkein viljelyskasvi, ja maapähkinöistä tehdään kastikkeita hirssiruokaan.

Senegalin luterilaisen kirkon katastrofityön koordinaattori Dibocor Ndiaye kertoi torstaina, että kirkko on nyt valinnut toimittajan, jonka kautta se saa ainekset lapsille jaettavaan ravinteikkaaseen velliin. Kirkko sai kaikkiaan 11 tarjousta, joista se valitsi Thiesissä sijaitsevan toimittajan. Ndiaye matkustaa perjantaina Thiesiin tarkistamaan, että luvattujen ainesten laatu vastaa sitä, mitä toimittaja on luvannut.

Fatickin johtava lääkäri on valinnut 15 sairaanhoitajaa, jotka saavat opetusta, miten sylivauvoille laitetaan ravintorikasta ruokaa. Hoitajat puolestaan opastavat vauvojen äitejä kylissä. Koulutuksen tarkoitus on välttää pienten lasten aliravitsemus ja estää mahdollisen uuden nälkäkatastrofin puhkeaminen tulevaisuudessa.

Dibocor Ndiaye on välittänyt myös Sowanen kylän kyläpäällikön kiitoskirjeen.  Päällikkö kiittää kyläläisten saamasta avusta ja toivoo, että kirkko jaksaa tehdä tärkeää työtänsä. Hän toivottaa työntekijöille Jumalan siunausta.

Ann-Katrin Store