Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseuran uusin kirja: Kristillistä juhlaperinnettä laskiaisesta pääsiäiseen

Martti Häkkänen, Marianne Kantonen ja Veijo Koivula ovat toimittaneet yhdessä kirjan Laskiaisesta pääsiäisen iloon, jossa käsitellään pääsiäisajan kristillisiä juhlaperinteitä ja symboliikkaa niin läntisen kuin itäisen kristillisyyden näkökulmasta. Kirja on Suomen Ekumeenisen Neuvoston julkaisu.

Pääsiäisen juhla-aika on kaikille kristityille rikasta ja hengellisesti rakentavaa aikaa. Palmusunnuntaina toivotetaan virpomalla siunausta koteihin. Paastonaika valmistaa ihmisiä kohtaamaan pääsiäisaamun sanoman: Kristus on ylösnoussut, kuolema on voitettu! Helatorstaina Kristus astui taivaaseen, ja helluntai on kirkon syntymäpäivä.

Koko tämä juhlakausi sisältää rikkaan kristillisten symbolien ja tapakulttuurin kokonaisuuden.

Laskiaisesta pääsiäisen iloon rohkaisee viettämään kristillisiä juhlia niiden todellisesta sisällöstä käsin. Kirja avaa lukijalle niin läntistä kuin itäistä kristillistä perinnettä, jotka ovat kohdanneet vuosisatojen saatossa – ja kohtaavat yhä tänäänkin suomalaisessa juhlakulttuurissa.

”Kristillinen juhlaperinne omaksutaan kodeissa, seurakunnissa, päivähoidossa ja kouluissa. Se on osa yleissivistävää kasvatusta ja koulujen uskonnon opetusta. Sen voi nähdä, aistia, maistaa, kokea ja tuntea. Pääsiäisen juhlakausi on symbolisesti rikas, ja se antaa rikkautta sekä iloa jokaisen ihmisen elämään”, Martti Häkkänen toteaa kirjan esipuheessa.

Kirjan asiantuntija-artikkelit tarjoavat tietoa ja pohdittavaa erityisesti vanhemmille, kasvattajille, opettajille sekä kaikille pääsiäisajan kristillisestä tapakulttuurista kiinnostuneille.

Artikkelien kirjoittajat Tiina Haapsalo-Hyvönen, Marja-Kaisa Heikkinen, Martti Häkkänen, Marianne Kantonen, Veijo Koivula, Heli Mäkinen ja Hanna Pulkkinen edustavat kristillisen kasvatuksen ja juhlaperinteen asiantuntemusta niin luterilaisen kuin ortodoksisen kirkon puolelta. Kirjassa on myös upea nelivärikuvitus.

Laskiaisesta pääsiäisen iloon -kirja on myynnissä Suomen Lähetysseuran Basaarissa, (32 euroa) sekä hyvinvarustetuissa kirjakaupoissa.