Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Mitä hyötyä on kristittyjen ja muslimien yhteisistä uskontotunneista?

”Kun opimme näitä asioita, me tavallaan lopetamme rasismin.”

Palestiinalaisalueen luterilaisissa kouluissa oppilaat jaetaan uskontotunneilla islamin ja kristinuskon opetukseen oman taustansa mukaisesti. Kouluilla on kuitenkin erityinen opetusohjelma yhteisistä uskontotunneista, joita järjestetään kerran kuukaudessa. Yhteistunnit aloitettiin Betlehemissä sijaitsevassa Dar Al-Kaliman koulussa jo yli 20 vuotta sitten ja käytäntö levisi vähitellen kaikkiin Pyhän maan luterilaisen kirkon kouluihin.

Mistä idea yhteisistä uskontotunneista syntyi ja mikä merkitys tällaisella uskontodialogilla on? Tässä Kirkko maailmalla -jaksossa aiheesta kertovat Dar Al-Kaliman koulun rehtori Anton Nassar ja luterilaisen kirkon koulutoimenjohtaja Charlie Haddad. Kuulemme myös uskonnonopettajien ja oppilaiden ajatuksia aiheesta. Toimittajana on Heli Vuohelainen.

Kirkko maailmalla -podcastissa kerromme kuulumisia globaalista kirkosta, tarinoita kehitysmaiden ihmisten elämästä ja työstä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kirkko maailmalla -podcastia pääset kuuntelemaan verkkosivujemme lisäksi esimerkiksi SoundCloudissaSpotifyssa ja Apple Podcasteissa. Ohjelmaa voi kuunnella joka sunnuntai Radio Deillä kello 17.40.