Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tasaus 2018: Anna toivoa kriisin haavoittamalle

Tämän vuoden Tasaus-kampanja kerää varoja Suomen Lähetysseuran työlle, jossa autetaan ihmisiä toipumaan henkisesti kriisin jälkeen.

Luonnonkatastrofit, sodat ja väkivalta jättävät syviä jälkiä ihmismieleen: pelkoa, ahdistusta, voimattomuutta ja toivottomuutta. Silloin pelkkä aineellinen apu ei riitä, vaan kriiseistä ja katastrofeista toipumiseen tarvitaan myös henkistä tukea.

Henkisen tuen ja hoivan avulla mieli voi toipua vaikeistakin kokemuksista. Ihmiset voivat löytää voimaa ja keinoja käsitellä kokemuksiaan ja rakentaa uudelleen elämäänsä.

Esimerkiksi Kolumbiassa Lähetysseura auttaa yli viisikymmentä vuotta kestäneen sisällissodan uhreja käsittelemään pakolaisuuden ja väkivallan kokemuksista sekä etsimään sovinnon mahdollisuuksia.

Nepalissa viime vuosien maanjäristykset ja tulvat ovat aiheuttaneet monille pysyviä pelkoja. Myös kymmenen vuotta sitten loppunut sisällissota on jättänyt jälkensä ihmismieliin. Nepalilaisista 20 prosentilla on jokin mielenterveysongelma, mutta niitä ei osata tunnistaa tai hoitaa riittävästi. Lähetysseura tarjoaa tukea mielensä haavoittaneille ja pyrkii lisäämään tietoisuutta mielenterveydestä.

Lahjoita Tasaus-keräykseen

Lue lisää:
Anne Kubai on nähnyt henkisen tuen merkityksen kriisien uhreille