Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kolumbia

1970-luvulta lähtien elämää Kolumbiassa ovat leimanneet sisällissotaan ja huumekauppaan liittyvät väkivaltaisuudet. Suomen Lähetysseura tukee Luterilaisen maailmanliiton rauhankasvatus- ja ihmisoikeustyötä maassa. Lähetysseura on mukana esimerkiksi suojelemassa ihmisoikeuspuolustajia, puolustamassa alkuperäiskansojen ja afrokolumbialaisten oikeuksia sekä parantamassa yhteisöjen ruokaturvaa. Toiminta keskittyy Chocón ja Araucan maakuntiin, joissa väkivalta, köyhyys ja luonnonvarojen riisto ovat aiheuttaneet humanitaarisen katastrofin.

Lähetysseura tukee myös Kolumbian evankelisluterilaisen kirkon tekemää rauhankasvatusta ja psykososiaalista tukea konfliktista kärsineille naisille. Lähetysseura tukee myös useita kirkon diakoniatyön projekteja, kirkon teologista koulua sekä kirkon ja seurakuntien omavaraisuuden ja hallinnon kehittämistä. Kolumbian luterilaisen kirkon toiminnan piirissä on tuhansia ihmisiä. Eniten seurakuntia on pääkaupungin Bogotán alueella.

Kummiohjelman kautta Lähetysseura tukee koulujärjestelmän ulkopuolelle jääneiden lasten ja nuorten opiskelumahdollisuuksia. Kirkon toimintakeskuksessa Bogotássa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua iltapäivisin ja viikonloppuisin erilaisin kerhoihin ja kursseille. Keskuksen tavoitteena on pitää lapset poissa kaduilta, joilla liikkuu rikollisjoukkoja ja huumekauppiaita.

Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Kolumbiassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä Latinalaisessa Amerikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Kolumbiassa

Iloisia lapsia ja nuoria ryhmäkuvassa Kolumbian ja Suomen lippujen kanssa. Kylteissä teksti:
Katunäkymä Ciudad de Bolivarin barriosta. Katu on päällystämätön hiekkatie, ja yksinkertaiset talot on rakennettu punaisista tiilistä.
Naiset valmistavat ruokaa suurissa astioissa yksinkertaisen katoksen alla.
Kolumbialaisia lapsia opiskelemassa pulpettien ääressä.
Iäkäs kolumbialainen nainen pieni lapsi sylissään.
Vihreitä viljelmiä Guaracurassa, Kolumbiassa
Iloinen kolumbialaispoika polkupyöränsä kanssa. Pyörän renkaista puuttuvat kumit.
Lapset ovat kokoontuneet kirkon alttarille ja pappi siunaa heitä.