Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Ranska

Frankrike

Venäjä

Ryssland

Tansania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Kolumbia

Colombia

Viro

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauritania

Mauretanien

Etiopia

Ethiopia

Etelä-Afrikka

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodža

Kambodža

Kiina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestiinalaisalue

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thaimaa

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua-Uusi-Guinea

Papua New Guinea

Syyria

syyria

Myanmar

Myanmar (Burma)

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kolumbia

1970-luvulta lähtien elämää Kolumbiassa ovat leimanneet sisällissotaan ja huumekauppaan liittyvät väkivaltaisuudet. Suomen Lähetysseura tukee Luterilaisen maailmanliiton rauhankasvatus- ja ihmisoikeustyötä maassa. Lähetysseura on mukana esimerkiksi suojelemassa ihmisoikeuspuolustajia, puolustamassa alkuperäiskansojen ja afrokolumbialaisten oikeuksia sekä parantamassa yhteisöjen ruokaturvaa. Toiminta keskittyy Chocón ja Araucan maakuntiin, joissa väkivalta, köyhyys ja luonnonvarojen riisto ovat aiheuttaneet humanitaarisen katastrofin.

Lähetysseura tukee myös Kolumbian evankelisluterilaisen kirkon tekemää rauhankasvatusta ja psykososiaalista tukea konfliktista kärsineille naisille. Lähetysseura tukee myös useita kirkon diakoniatyön projekteja, kirkon teologista koulua sekä kirkon ja seurakuntien omavaraisuuden ja hallinnon kehittämistä. Kolumbian luterilaisen kirkon toiminnan piirissä on tuhansia ihmisiä. Eniten seurakuntia on pääkaupungin Bogotán alueella.

Kummiohjelman kautta Lähetysseura tukee koulujärjestelmän ulkopuolelle jääneiden lasten ja nuorten opiskelumahdollisuuksia. Kirkon toimintakeskuksessa Bogotássa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua iltapäivisin ja viikonloppuisin erilaisin kerhoihin ja kursseille. Keskuksen tavoitteena on pitää lapset poissa kaduilta, joilla liikkuu rikollisjoukkoja ja huumekauppiaita.

Klikkaa kuvasta Kolumbian työn tarkempaan esittelyyn:

Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Kolumbiassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä Latinalaisessa Amerikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi