Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Ranska

Frankrike

Venäjä

Ryssland

Tansania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Kolumbia

Colombia

Viro

Estland

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauritania

Mauretanien

Etiopia

Ethiopia

Etelä-Afrikka

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodža

Kambodža

Kiina

Kina

Laos

Laos

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestiina

Jordan, Palestina

Taiwan

Taiwan

Thaimaa

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua-Uusi-Guinea

Papua New Guinea

Syyria

syyria

Myanmar

Myanmar (Burma)

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Angola

Evankelisluterilainen kirkko Angolassa on myönteisen kehityksen veturi. Vuonna 2002 päättyneen sisällissodan jälkeen kirkon toiminta on laajentunut sen synnyinseuduilta eteläisestä Kunenen maakunnasta lähes joka maakuntaan ja kirkon jäsenmäärä on kasvanut. Monet seurakunnista sijaitsevat maaseudulla vaikeakulkuisten taipaleitten takana.

Lähetysseura vahvistaa kirkon vastuunkantajien ja työntekijöiden ammattitaitoa. Kirkon instituutissa Shangalalassa koulutetaan pappeja, diakoneja ja paikallisia lähetystyöntekijöitä. Lähetysseura tukee myös kirkon diakoniatyön sekä talous- ja hankehallinnon osaamista.

Kummityön avulla lapset pääsevät kouluun. Kirkon Martti Luther -koulu Shangalalassa on sisäoppilaitos, jonne otetaan erityisesti syrjäseutujen ja köyhien perheiden lapsia. Lubangon lastenkodissa puolestaan vanhempansa menettäneet tai muuten vaikeista oloista tulevat tytöt käyvät koulua ja saavat monipuolista ravintoa sekä turvallisen kasvuympäristön.

Lähetysseura edistää kirkon kasvua ja lukutaidon vahvistumista tukemalla Raamatun kääntämistä useille vähemmistökielille. Vuonna 2017 ilmestyi Uusi testamentti umbundun kielellä. Vuonna 2018 ilmestyi Uusi testamentti kikongon kielellä sekä raamatunosia njanekan, songon ja umbangalan kielillä. Shangalalan kirjapainossa painetaan kirkon työssä tarvittavia materiaaleja.

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

 

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi