Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Angola

Evankelisluterilainen kirkko Angolassa on myönteisen kehityksen veturi. Vuonna 2002 päättyneen sisällissodan jälkeen kirkon toiminta on laajentunut sen synnyinseuduilta eteläisestä Kunenen maakunnasta lähes joka maakuntaan ja kirkon jäsenmäärä on kasvanut. Monet seurakunnista sijaitsevat maaseudulla vaikeakulkuisten taipaleitten takana.

Lähetysseura vahvistaa kirkon vastuunkantajien ja työntekijöiden ammattitaitoa. Kirkon instituutissa Shangalalassa koulutetaan pappeja, diakoneja ja paikallisia lähetystyöntekijöitä. Lähetysseura tukee myös kirkon diakoniatyön sekä talous- ja hankehallinnon osaamista.

Kummityön avulla lapset pääsevät kouluun. Kirkon Martti Luther -koulu Shangalalassa on sisäoppilaitos, jonne otetaan erityisesti syrjäseutujen ja köyhien perheiden lapsia. Lubangon lastenkodissa puolestaan vanhempansa menettäneet tai muuten vaikeista oloista tulevat tytöt käyvät koulua ja saavat monipuolista ravintoa sekä turvallisen kasvuympäristön.

Lähetysseura edistää kirkon kasvua ja lukutaidon vahvistumista tukemalla Raamatun kääntämistä useille vähemmistökielille. Vuonna 2017 ilmestyi Uusi testamentti umbundun kielellä. Vuonna 2018 ilmestyi Uusi testamentti kikongon kielellä sekä raamatunosia njanekan, songon ja umbangalan kielillä. Shangalalan kirjapainossa painetaan kirkon työssä tarvittavia materiaaleja.

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Angolassa

Joukko angolalaisia lapsi hyppii riemuissaan yllään perinteiset asut.
Miehet kuokkivat peltoa.
Angolalaisia naisia rykelmässä
Joukko tulevia diakoneja odottaa vihkimystään virheissä kaavuissa.
Ojennetut kädet ja öylätti.
Nuoria angolalaisia miehiä suuren hedelmäastian äärellä.
Aavikkoa ja kuivuneita puuntynkiä.