Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Palestiina

Palestiinassa toimiva Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilainen kirkko on Lähi-idän ainut luterilainen kirkko. Pienestä koostaan huolimatta kirkko toimii eri yhteiskunnallisissa verkostoissa aktiivisesti ja vahvistaa edellytyksiä rauhalle ja sovinnolle.

Lähetysseuralla on noin 200 kummilasta kirkon kolmessa koulussa Länsirannalla. Laadukas opetus tarjoaa oppilaille hyvät edellytykset jatkokoulutukseen. Koulun opetussuunnitelmaan kuuluu myös rauhankasvatusta, joka tarjoaa työkaluja väkivallattomaan ongelmanratkaisuun.

Lähetysseuran tuen piirissä on sekä kristittyjen perheiden että muslimiperheiden lapsia. Koulutyön tavoitteena on kasvattaa yhteisöön vastuullisia aikuisia, jotka jäisivät Palestiinaan vahvistamaan sen rakentamista omalla ammattitaidollaan. Yksi Palestiinan keskeisimmistä ongelmista on ammattitaitoisten nuorten ja aikuisten muuttoliike pois Palestiinasta. Koulutyö vahvistaa myös kirkon ja kristittyjen asemaa Palestiinassa.

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja hyvään lapsuuteen. Lapset kuitenkin kärsivät konflikteista eniten. Lähetysseura tekee yhteistyökumppaniensa kanssa työtä lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi sekä Israelissa että Palestiinassa. Lähetysseura on mukana myös Oikeus liikkua vapaasti -kampanjassa, joka nostaa esiin palestiinalaisten liikkumisvapauteen liittyviä rajoituksia.

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Palestiinassa

Kaksi palestiinalaistyttöä koulun pihalla Ramallahissa. Taustalla muita oppilaita koulupuvuissa.
Vanhempi miesopettaja opettaa, nuoret palestiinalaiset kuuntelevat.
Lukioikäiset tyttö ja poika hymyilevät kameralle pulpetin ääressä.
Kaksi nuorta tyttöä hymyilee kameralle.
Ryhmäkuvassa koululaisten kanssa neljä aikuista.