Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Tansania

Tansanian evankelisluterilainen kirkko on yksi maailman suurimpia luterilaisia kirkkoja. Kirkko pyrkii taloudelliseen itsenäisyyteen, mutta useissa hiippakunnissa tarvitaan edelleen tukea esimerkiksi työntekijöiden kouluttamisessa. Kirkon työntekijäkoulutuksen lisäksi Lähetysseura tukee kumppanihiippakunnissaan muun muassa nuoriso-, nais- ja lapsityötä sekä hiippakuntien lähetystyötä.

Lähetysseuran suurin kehitysyhteistyökumppani Tansaniassa on Tanganyika Christian Refugee Service. Lähetysseura tukee järjestön hankkeita paikallisyhteisöjen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Lähtökohtana on äärimmäisen köyhyyden voittaminen paikallistasolla ihmisten oman osaamisen ja organisoitumisen kautta. Painopiste on koulutuksissa, joissa kyläyhteisöjen johtajat ja kyläläiset oppivat hyvän hallinnon käytännöt, ihmisoikeudet, erilaisten kehityssuunnitelmien teon ja julkisten varojen käytön seurannan. Hankkeisiin sisältyy myös lukutaito-opetusta, viljely-, pienyrittäjyys- ja muuta tulonhankintakoulutusta.

Muissa kehityshankkeissa keskitytään muun muassa vammaisten ihmisten aseman parantamiseen ja yläkoulun opettajien täydennyskoulutukseen.

Lähetysseuran kummityö Tansaniassa tukee erityisesti vähävaraisten ja vaikeista sosiaalisista oloista tulevien lasten koulunkäyntiä. Lähetysseura auttaa myös maasaityttöjä sekä nuoria, joilla on albinismi, jatkamaan eteenpäin opinnoissaan alakoulun päättymisen jälkeen.

Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Tansaniassa.

Seuraa Lähetysseuran Tansanian-työtä Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Tansaniassa

Tansanialaisia naisopettajia koulutuksessa pulpettien ääressä.
Joukko iloisia tansanialaisia istumassa rivissä.
Siniseen ja lilaan pukeutuneita maasainaisia kokouksessa.
Siniseen pukeutunut maasainainen pieni lapsi sylissään.