Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Kambodža

Lähetysseura panostaa Kambodžassa erityisesti kirjallisuus- ja lukutaitotyöhön. Valtaosa Koillis-Kambodžan väestöstä kuuluu erilaisiin vähemmistökansallisuuksiin. Vain harvat heistä osaavat kouluissa käytettävää valtakieltä, khmeriä. Lähetysseuran tavoitteena on parantaa vähemmistökansojen yhteiskunnallista asemaa ja elinoloja.

Kambodžassa on paljon orpokoteja, joiden huonot olosuhteet vaikuttavat pitkään lasten ja nuorten elämään. Lähetysseura on mukana luomassa vaihtoehtoisia toimintamalleja orpokodeille. Phnom Penhin alueella asuvat orpokotien aikuistuvat nuoret saavat elämäntaitokoulutusta ja tukea esimerkiksi koulutuspaikan ja työkokemuksen hankkimisessa.

Lähetysseura tukee paikallista kumppanijärjestöä First Stepiä sen pioneerityössä poikiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön ennaltaehkäisyn ja uhrien hoidon parissa. Lähetysseura tukee myös Chab Dai -verkostoa sen työssä ihmiskaupan ehkäisemiseksi ja uhrien tukemiseksi. Tärkeä kumppanijärjestö on myös vammaisten lasten koulutusta edistävä Komar Pikar Foundation.

Lähetysseura tekee yhteistyötä Kambodžan pienen luterilaisen kirkon kanssa. Lähetysseura tukee kirkon välityksellä esimerkiksi perhetyön koulutusta.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Kambodžassa.

Seuraa Lähetysseuran Mekongin alueen työtä Facebookissa

Tahdotko auttaa? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuvia työstämme Kambodžassa

Iloisia kambodzhalaisia lapsia käsi kädessä.
Kambodzhalaisia lapsia laulamassa.
Kambodzhalainen kirkon työntekijä kotikäynnillä vanhusten luona.
Iäkkäämpiä kamnbodzhalaisia piiriin kokoontuneena.
Kambodzhalaisia lapsia laulamassa.
Nuori kambodzhalainen tyttö soittaa kitaraa.