Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Nepal

Lähetysseura työskentelee Nepalissa kaikkein syrjityimpien ihmisten elinolojen parantamiseksi. Lähetysseura edistää esimerkiksi naisten, lasten, vammaisten, alakastisten dalitien ja etnisten vähemmistöjen asemaa yhteiskunnassa.

Lähetysseuran kehitysyhteistyö tukee Nepalissa kansalaisjärjestöjä, joiden toiminta parantaa yhteisöjen elinolosuhteita, esimerkiksi kehittämällä toimeentuloa ja koulutusta, ruokaturvaa, hygieniaa ja vedensaantia sekä yhteisöjen rauhantyötä. Yhteisöpohjaisessa rauhantyössä koulutetaan nuoria ja naisia toimimaan muun muassa perheväkivallan ehkäisemiseksi. Lähetysseura tukee myös uraauurtavaa hanketta, jossa kehitetään mielenterveystyötä nepalilaisissa kouluissa.

Kummilapsitoiminnan kautta Lähetysseura tukee erityisesti alakastisten tyttöjen, lastenkotien ja kivenhakkaajakylän lasten sekä vammaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja jatko-opintoja. Lähetysseura avustaa lapsia ja nuoria esimerkiksi koulutarvikkeiden hankinnassa sekä asumiskuluissa.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Nepalissa.

Seuraa Lähetysseuran Nepalin-työtä Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi