Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tansania

Tanzania

Zimbabwe

Zimbabwe

Bolivia

Bolivia

Kolumbia

Colombia

Senegal

Senegal

Namibia

Namibia

Mauritania

Mauretanien

Etiopia

Ethiopia

Etelä-Afrikka

Sydafrika

Israel

Israel

Kambodža

Kambodža

Kiina

Kina

Nepal

Nepal

Pakistan

Pakistan

Palestiinalaisalue

Jordan, Palestina

Thaimaa

Thaimaa

Angola

Angola

Botswana

Botswana

Venezuela

Venezuela

Papua-Uusi-Guinea

Papua New Guinea

Syyria

syyria

Myanmar

Myanmar (Burma)

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Nepal

Lähetysseura työskentelee Nepalissa kaikkein syrjityimpien ihmisoikeuksien toteutumiseksi ja elinolojen parantamiseksi. Lähetysseura edistää esimerkiksi naisten, lasten, vammaisten ihmisten, niin sanottujen alakastisten dalitien, entisten maaorjien, siirtotyöläisten sekä eri etnisten vähemmistöjen asemaa yhteiskunnassa.

Lähetysseura keskittyy Nepalissa syrjäseutujen vähemmistöjen toimeentulon ja ruokaturvan parantamiseen, etenkin ilmastonmuutoksesta kärsivissä yhteisöissä. Työllä parannetaan yhteisöjen muutoskestävyyttä eli resilienssiä. Tämän lisäksi Lähetysseura panostaa vammaisten ja psykososiaalisesti vammaisten ihmisten aseman parantumiseen. Koulutus on myös työmme keskiössä: jo vuosia Lähetysseura on esimerkiksi tukenut uraauurtavaa hanketta, jossa kehitetään mielenterveystyötä nepalilaisissa kouluissa. Työtä tehdään myös siirtotyöläisten mielenterveyden parissa.

Kummilapsitoiminnan kautta Lähetysseura tukee erityisesti vammaisten lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja jatko-opintoja. Lähetysseura avustaa heitä esimerkiksi koulutarvikkeiden hankinnassa sekä asumiskuluissa.

Lähetysseuran kehitysyhteistyö tapahtuu Nepalin kaukolännessä, maan vähiten kehittyneimmissä provinsseissa. Se kanavoidaan suoraan paikallisten kansalaisjärjestöjen kautta ja tehdään tiiviissä yhteistyössä paikallisviranomaisten kanssa. Myös Euroopan unioni rahoittaa Lähetysseuran työtä Nepalissa.

Lähetysseuran Nepalin toimisto Felm Nepal on oma rekisteröity kansalaisjärjestönsä Nepalissa. Voit tutustua lisää maatoimiston työhön Felm Nepalin nettisivuilla.

Klikkaa kuvasta Nepalin työn tarkempaan esittelyyn:

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Nepalissa.

Seuraa Lähetysseuran Nepalin-työtä Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Nepalissa