Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Pakistan

Suomen Lähetysseuran työ Pakistanissa edistää lasten koulutusta, kirkkojen toimintaa sekä naisten ja lasten terveydenhuoltoa. Kumppaneina toimivat paikalliset kristilliset järjestöt ja oppilaitokset tekevät työtä uskontodialogin, raamatuntuntemuksen ja hengellisen kasvun vahvistamiseksi.

Uskonnolliset jännitteet johtivat Pakistanin itsenäistymiseen ja vaikuttavat edelleen ihmisten elämään. Pakistanin kirkon Peshawarin hiippakunta toimii konfliktiherkällä alueella. Hiippakunta on vahvasti mukana uskontojen välisen dialogin ja rauhan rakentamisessa. Christian Study Centre lisää islamin- ja kristinuskon välistä ymmärrystä tarjoamalla forumin opiskeluun ja uskontojen väliseen kohtaamiseen.

Vähemmistönä elävän kristillisen yhteisön identiteetin vahvistaminen lasten, nuorten ja naisten parissa on tärkeä osa Pakistanin kirkollista työtä. Seurakuntatyön lisäksi Lähetysseura tukee vähävaraisten lasten koulunkäyntiä Peshawarin hippakunnan kouluissa ja koulujen rauhankasvatusta. Hiippakunnan lukutaito-opetus ja ompelu- ja kädentaitokurssit parantavat naisten elämänlaatua ja mahdollisuuksia osallistua perheen toimeentulon ansaitsemiseen.

Lähetysseura tukee naisten ja lasten terveydenhuoltoa mm. Tankin kristillisen sairaalan neuvolatoiminnan kautta. Neuvolatoiminta vähentää raskauteen ja synnytykseen liittyviä kuolemia, joiden määrä on Pakistanissa 60-kertainen Suomeen verrattuna.

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Pakistanissa

Pakistanilaisia lapsia leikkimässä laululeikkiä koulussa sinisissä koulupuvuissa.
Pakistanilaisia poikia opiskelemassa pulpettien ääressä koulupuvut yllään.
Turkoosiin huiviin kietoutunut nainen lukee maassa istuen.
Joukko pakistanilaisia pappeja ja muuta kirkkoväkeä kulkueessa.
Yksinkertainen, tiilistä rakennettu sairaalarakennus ulkoa päin.
Naisia makaamassa yksinkertaisilla sairaalavuoteilla.