Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Pakistan

Suomen Lähetysseuran työ Pakistanissa edistää lasten koulutusta, kirkkojen toimintaa, rauhaa sekä naisten ja lasten terveydenhuoltoa. Kumppaneina toimivat Pakistanin kirkon Peshawarin hiippakunta, paikalliset kristilliset järjestöt ja oppilaitokset tekevät työtä muun muassa uskontodialogin, raamatuntuntemuksen ja hengellisen kasvun vahvistamiseksi.

Uskonnolliset jännitteet johtivat Pakistanin itsenäistymiseen ja vaikuttavat edelleen ihmisten elämään. Peshawarin hiippakunta toimii konfliktiherkällä alueella Afganistanin rajalla. Hiippakunta on vahvasti mukana uskontojen välisen dialogin edistämisessä ja rauhanrakentamisessa. Christian Study Centre (CSC) lisää islamin ja kristinuskon välistä ymmärrystä tarjoamalla foorumin opiskeluun ja uskontojen väliseen kohtaamiseen. CSC pyrkii myös edistämään rauhanomaista rinnakkaiseloa esimerkiksi kouluttamalla yhteiskunnan eri toimijoita rauhanrakentamisen menetelmistä ja ihmisoikeuksista.

Vähemmistönä elävän kristillisen yhteisön identiteetin vahvistaminen lasten, nuorten ja naisten parissa on tärkeä osa Pakistanin kirkollista työtä. Seurakuntatyön lisäksi Lähetysseura tukee vähävaraisten lasten koulunkäyntiä Peshawarin hippakunnan kouluissa ja koulujen rauhankasvatusta. Hiippakunnan lukutaito-opetus ja ompelu- ja kädentaitokurssit parantavat naisten elämänlaatua ja mahdollisuuksia osallistua perheen toimeentulon ansaitsemiseen.

Lähetysseura tukee naisten ja lasten terveydenhuoltoa muun muassa Tankin kristillisen sairaalan neuvolatoiminnan kautta. Neuvolatoiminta vähentää raskauteen ja synnytykseen liittyviä kuolemia, joiden määrä on Pakistanissa 60-kertainen Suomeen verrattuna. Työalueellamme luoteisessa rajamaakunnassa luvut ovat vieläkin synkempiä.

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Pakistanissa

Pakistanilaisia lapsia leikkimässä laululeikkiä koulussa sinisissä koulupuvuissa.
Pakistanilaisia poikia opiskelemassa pulpettien ääressä koulupuvut yllään.
Turkoosiin huiviin kietoutunut nainen lukee maassa istuen.
Joukko pakistanilaisia pappeja ja muuta kirkkoväkeä kulkueessa.
Yksinkertainen, tiilistä rakennettu sairaalarakennus ulkoa päin.
Naisia makaamassa yksinkertaisilla sairaalavuoteilla.