Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Mauritania

Lähetysseuran työ Mauritaniassa keskittyy syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäynnin ja opiskelun tukemiseen. Työssä huomioidaan erityisesti tyttöjen ja vammaisten lasten pääsy koulutuksen piiriin. Vaikuttamistyön ja kehittämishankkeiden kautta Lähetysseura edistää riistettyjen väestönosien oikeuksia sekä työskentelee taloudellisen eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomien ääri-ilmiöiden vuoksi erityisesti maaseudun yhteisöjen katastrofivalmiuden kehittäminen on tärkeää. Aavikoitumisen hidastamiseksi tehty puiden istutus on alkanut tuottaa paikallistason tuloksia, ja pienet yhteisöt alkavat selvitä omavaraisesti. Liikkuvat hiekkadyynit edistävät maan aavikoitumista, mutta niiden eteneminen on saatu pysäytettyä puita istuttamalla. Luterilainen maailmanliitto levittää tätä toimintamallia etenkin maan köyhimpiin ja aavikoituneimpiin itäosiin.

Luterilainen maailmanliitto osallistuu Mauritaniassa hiviä ja muita sukupuolitauteja koskevaan valistukseen yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa. Paikallista väestöä valistetaan myös tyttöjen ympärileikkaamisen vaaroista sekä naisten ja lasten oikeuksista.

Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Mauritaniassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä läntisessä Afrikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Mauritaniassa

Joukko vakavailmeisiä mauritanialaislapsia koulutarvikkeita sisältävät kassit käsissään.
Mauritanialainen nainen opettelee lukemaan lapsi sylissään. Kädessään hänellä on liitutaulu, jossa lukee
Mauritanialainen nainen ja pieni poika.
SIvu kirjasta, jossa annetaan terveysvalistusta piirroskuvien avulla.
Mauritanialainen mies ja kaksi suurta viljasäkkiä.
Mauritanialaisia naisia perinteisissä asuissa korit päidensä päällä.