Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Tapasimme Mauritaniassa entisiä orjia, jotka ovat aloittaneet kaiken tyhjästä

Kirkko maailmalla -podcastissa voit lähteä äänimatkalle Mauritaniaan, äärimmäisen köyhyyden äärelle ja entisten orjien koteihin.

Erehdyn monta kertaa luulemaan, että pieni vene on jo tupaten täynnä, mutta auton lavalta ilmestyy aina vaan lisää vuohia. Miehet heittelevät niitä ronskisti sinne tänne toistensa päälle.

Olemme melko kapean Senegal-joen rannalla Pohjois-Senegalissa. Puisessa veneessä odottelevat vuohet saavat pian kyydin vastarannalle, jossa erotan muutamia rakennuksia ja ison punavihreän lipun korkeassa lipputangossa.

Siellä on Mauritania: maa, jossa yhdistyy pohjoisafrikkalainen arabikulttuuri ja Saharan eteläpuoleinen afrikkalainen kulttuuri.

Tule mukaan äänimatkalle Mauritaniaan.  Matkaamme äärimmäisen köyhyyden äärelle ja entisten orjien ja pääkaupungin slummialueen lasten koteihin.

Jos haluat kuuntelun sijaan mieluummin lukea tästä matkasta, katso artikkelit Matkalla Mauritaniassa ja Mauritania: Orjuuden perintö on usein koulutien esteenä – Shafiya saa tukea koulunkäyntiin.

Teksti ja podcast: Heli Vuohelainen, viestinnän asiantuntija Lähi-idän, Pakistanin ja läntisen Afrikan alueella

Kirkko maailmalla -podcastissa kerromme kuulumisia globaalista kirkosta, tarinoita kehitysmaiden ihmisten elämästä ja työstä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kirkko maailmalla -podcastia pääset kuuntelemaan verkkosivujemme lisäksi esimerkiksi SoundCloudissaSpotifyssa ja Apple Podcasteissa. Ohjelmaa voi kuunnella joka sunnuntai Radio Deillä kello 17.40.