Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Etelä-Afrikka

KwaZulu-Natalin kristillinen neuvosto yrittää saada valkoiset maanomistajat ja maattomat mustat keskustelemaan ja rakentamaan sovintoa. Kirkolla on keskeinen rooli dialogin rakentamisessa, sillä Etelä-Afrikassa sekä valkoiset että mustat käyvät ahkerasti kirkossa.

Lähetysseura tukee KwaZulu-Natalin maakunnassa Healing of Memories -hanketta. Hanke vastaa rotuerottelupolitiikan, poliittisen tai sukupuolisidonnaisen väkivallan sekä  aidsin aiheuttamiin haasteisiin. Erilaiset vertaistukiryhmät, työpajat, näytelmät ja roolileikit auttavat traumojen käsittelyssä sekä rauhan ja anteeksiannon välineiden löytämisessä.

Lähetysseura edistää yhdessä CREATE-järjestön kanssa yhteisöpohjaista vammaistyötä Etelä-Afrikassa. Työn tavoitteena on parantaa vammaisten ihmisten asemaa ja saada heidät mukaan maan kehitykseen. CREATE kouluttaa vammaisjärjestöjen edustajia, terveydenhuollon ja sosiaalityön ammattilaisia sekä päättäjiä yhteisöpohjaisen vammaistyön mahdollisuuksista.

Vuonna 2014 Lähetysseura aloitti yhteistyön Tshwane Leadership Foundation’in (TLF) kanssa sukupuoleen perustuvan väkivallan torjumiseksi. Hankkeessa tuetaan tyttöjen ja nuorten naisten turvakotia sekä tavoittavaa työtä Pretoriassa. Tavoitteena on prostituutioon ajautuneiden tai hyväksikäytön uhriksi joutuneiden tyttöjen ja naisten kokonaisvaltainen eheytyminen, elämäntaitojen opettelu ja tuettu paluu kouluun tai työelämään.

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Etelä-Afrikassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuvia työstämme Etelä-Afrikassa

Etelä-afrikkalainen nainen ohentaa kättään kätelläkseen suomalaista lähetystyöntekijää.
Etualalla mies, taustalla ruskea sadevesitankki.
Etelä-afrikkalainen nainen kumartuneena poimimaan paprikoita.