Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Zimbabwe

Lähetysseura tukee Gwain alueen isoäitien työtä aids-orpojen ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien lasten hyväksi. Luterilaisen kirkon järjestäytyneet isoäitiryhmät huolehtivat lähes kuudensadan lapsen perustarpeista. Isoäidit avustavat lapsia koulunkäynnissä, antavat henkistä tukea ja järjestävät vapaa-ajan toimintaa. Lisäksi lapset saavat opastusta puutarhanhoidossa, kanankasvatuksessa ja muissa kotitöissä. Isoäidit tekevät myös vaikuttamistyötä, jonka kohteena ovat valtion viranomaiset, pastorit, opettajat ja sairaanhoitajat.

Vuonna 2018 Lähetysseura aloitti yhteistyön vammaisjärjestö Jairos Jiri Association’in kanssa. Järjestön tavoitteena on parantaa vammaisten ihmisten mahdollisuuksia terveydenhuoltoon, koulutukseen ja toimeentulon hankkimiseen sekä osallistumiseen yhteisöjensä elämään.

Lähetysseura tukee myös Zimbabwen kirkkojen neuvoston työtä maan poliittisessa murrosvaiheessa. Kirkkojen neuvosto on keskeisessä roolissa kansalaisyhteiskunnan mukaan tuomisessa vuoropuheluun Robert Mugaben ajan jälkeen. Kirkot haluavat vaikuttaa yhdessä muiden kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa siihen, että Zimbabwe kulkee kohti demokratiaa ja sovintoa

Suomen ulkoministeriö rahoittaa Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Zimbabwessa.

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Ryhdy kuukausilahjoittajaksi

Kuvia työstämme Zimbabwessa

Zimbabwelaisia naisia, etualalla vanhempi naishenkilö.
Zimbabwelaiset naiset kantavat tavaroita hymyillen.