Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Bolivia

Bolivian evankelisluterilainen kirkko on Etelä-Amerikan ainut alkuperäiskansoista muodostuva kirkko. Kirkolla on noin 18 000 jäsentä. Lähetysseura tukee pieniä seurakuntia niiden toiminnassa ja keskinäisessä yhteistyössä.

Bolivian väestöstä vajaat 40 prosenttia kuuluu aymara- tai quechua-kansoihin, joiden yhteiskunnallinen asema on heikko. Kirkon kehitysyhteistyö keskittyy erityisesti näiden alkuperäiskansojen naisten tukemiseen. Kirkko tukee naisten pienyrittäjyyttä ja perheiden ruokaturvaa sekä tekee perheväkivallan vastaista työtä. Kirkon johtama keskus tarjoaa turvallisen opiskelupaikan köyhistä olosuhteista tuleville aymara-tytöille.

Arvioiden mukaan noin 20 prosenttia maan 7-14-vuotiaista työskentelee ankeissa oloissa kaivoksissa sekä sokeriruoko- ja pähkinäviljelmillä. Lähetysseura tukee kaivostyöläisten yhdistystä CEPROMINia, joka tarjoaa kaivosalueiden lapsille tukiopetusta ja ammatillista koulutusta.

Suomen Lähetysseuran ja Bolivian evankelisluterilaisen kirkon kummiohjelma tukee lasten koulunkäyntiä pääkaupungin La Pazin alueella. Kummien tuki turvaa lapsille oppimateriaalit, koulupuvut ja ruokailut. Lähetysseura tukee myös vammaisten lasten koulunkäyntiä Cobijan kaupungissa.

Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä Boliviassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä Latinalaisessa Amerikassa Facebookissa

Tahdotko auttaa? Tule kummiksi

Kuvia työstämme Boliviassa

Bolivialainen koulutyttö poseeraa oppikirjan ja pulpetin ääressä koulupuvussaan.
Iloisia lapsia sinivalkoisissa verryttelupuvuissa. Etualalla tytöllä on kädessään vaahtomuovisormi, jossa lukee toivoa.fi.
Bolivialainen tyttö tanssii perinteisessä kansanasussa.
Kolme bolivialaisnaista rivissä perinteisissä alkuperäiskansojen asuissa.
Nuori tyttö kurkistaa Verena Wells -oppilaskodin portista. Porttiin on maalattu värikkäitä kuvia ja oppilaskodin nimi.
Sombreromaisen hatun alle piiloutunut nainen istuu kadun reunalla ja pitelee sylissään pientä lasta. Toinen pieni lapsi katsoo kameraan naisen vieressä.
Avoimet, tuhkan peittämät kämmenet.
Nuori poika kiillottaaa miehen kenkiä.
Bolivialainen poika ja suomalainen lähetystyöntekijä leivinuunin ääressä.
Vaaleista tiilistä rakennettuja hökkeleitä bolivialaisela aavikolla.