Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Namibia

Juhlimme tänä vuonna 150-vuotista Namibia-yhteistyötä. Teemasivuille pääset tästä!

Itsenäistymisen jälkeen voimakas muuttoliike maalta kaupunkeihin ja pohjoisesta etelään on haastanut Namibian kirkon siirtymään uusille alueille. Yhteiskunnan voimakas murros ja muun muassa kaupungistuminen luovat haasteita kirkon työntekijöille. Tarvitaan uutta ammatillista ja teologista osaamista. Lähetysseuran työn keskeisenä asiana Namibiassa on kirkon työntekijöiden tukeminen ja kapasiteetin kehittäminen.

Lähetysseura tukee Paulinumin seminaaria, josta valmistuu vuosittain kymmenkunta pappia kirkon palvelukseen. Kirkko järjestää myös jatkuvaa koulutusta papistolle, diakoneille ja vapaaehtoisille.

Pääkaupungissa Windhoekissa Lähetysseura tukee oppilaitostyötä, joka auttaa nuoria heidän siirtyessään kotoa opiskelemaan pääkaupunkiin.

Lähetysseura edistää kirkon kasvua tukemalla Raamatun uudelleen kääntämistä kwanjaman ja ndongan kielille.

Lähetysseura tukee kirkon musiikkityön kehittämistä ja kirkkomusiikin koulutusta. Tavoitteena on luoda kirkolle musiikkikoulutusjärjestelmä, joka turvaa kirkkomusiikin tason ylläpitämisen ja kehittämisen paikallisin voimin.

Lähetysseura vahvistaa tyttöjen ja nuorten naisten itsetuntoa erilaisten aktiviteettien ja koulutusten myötä yhteistyössä pohjoisen alueen tyttöpartiojärjestön kanssa. Partiojärjestön jäsenet tulevat erilaisista sosiaalisista taustoista ja mukana on myös syrjäytymisvaarassa olevia. Etenkin vammaiset ja maaseutupaikkakunnilla asuvat nuoret ovat hyvin haavoittuvassa asemassa.

Klikkaa kuvasta diaesitykseen:

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

Kuvia työstämme Namibiassa

Yksinkertainen, vaalea kirkkorakennus auringon paahteessa.
Lilaan papinpaitaan pukeutunut namibialaismies.
Namibialainen kuoro harjoittelee.
Iloisia namibialaisia nuoria pulpettien ääressä.
Aaltopellistä rakennettuja majoja auringon paahteessa.
Raamatunkäännösohjelman ruudulla on raamatunkohtia eri kielillä.