Ranska

Oman

Muscat, Masqat, Oman

Namibia

Itsenäistymisen jälkeen voimakas muuttoliike maalta kaupunkeihin ja pohjoisesta etelään on haastanut Namibian kirkon siirtymään uusille alueille. Yhteiskunnan voimakas murros ja muun muassa kaupungistuminen luovat haasteita kirkon työntekijöille. Tarvitaan uutta ammatillista ja teologista osaamista. Lähetysseuran keskeisenä työalueena maassa on kirkon työntekijöiden tukeminen ja kapasiteetin kehittäminen.

Lähetysseura tukee Paulinumin seminaaria, josta valmistuu vuosittain kymmenkunta pappia kirkon palvelukseen. Kirkko järjestää myös jatkuvasti koulutusta papistolle, diakoneille ja vapaaehtoisille. Uutena hankkeena vuonna 2017 alkoi läntisen hiippakunnan lähetys- ja diakoniatyön kehittämisprojekti.

Lähetysseura tukee kirkon musiikkityön kehittämistä ja kirkkomusiikin koulutusta. Tavoitteena on luoda kirkolle musiikkikoulutusjärjestelmä, joka turvaa kirkkomusiikin tason ylläpitämisen ja kehittämisen paikallisin voimin.

Pääkaupungissa Windhoekissa Lähetysseura tukee oppilaitostyötä, joka auttaa nuoria heidän siirtyessään kotoa opiskelemaan pääkaupunkiin.

Lähetysseura vahvistaa tyttöjen ja nuorten naisten itsetuntoa erilaisten aktiviteettien ja koulutusten myötä yhteistyössä pohjoisen alueen tyttöpartiojärjestön kanssa. Partiojärjestön jäsenet tulevat erilaisista sosiaalisista taustoista ja mukana on myös syrjäytymisvaarassa olevia. Etenkin vammaiset ja maaseutupaikkakunnilla asuvat nuoret ovat hyvin haavoittuvassa asemassa.

Seuraa Lähetysseuran työtä eteläisessä Afrikassa Facebookissa

Kuvia työstämme Namibiassa

Yksinkertainen tiilitalo, jonka pihalla leikkii lapsia.
Iloisia namibialaisia nuoria pulpettien ääressä.
Namibialainen pikkutyttö pyörittää hulavannetta.
Aaltopellistä rakennettuja majoja auringon paahteessa.
Yksinkertainen, vaalea kirkkorakennus auringon paahteessa.
Lilaan papinpaitaan pukeutunut namibialaismies.
Namibialainen kuoro harjoittelee.
Raamatunkäännösohjelman ruudulla on raamatunkohtia eri kielillä.