Tasaus

Valo jakaantuu tasaisesti maailmaan kaksi kertaa vuodessa, syys- ja kevätpäiväntasauksina.

Tasauksen tarkoitus on muistuttaa, että globaali hyvinvointi ei jakaudu tasaisesti edes silloin. Kampanjan tavoite on pyrkiä tasaamaan globaalia hyvinvointia keräämällä lahjoituksia heikoimmassa asemassa olevien hyvinvoinnin edistämiseksi.

Lahjoita Tasaukseen

Kevään 2022 Tasaus jatkaa ympäristöteemalla. Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Samalla nämä ihmiset ovat vaikuttaneet ilmastonmuutoksen syntyyn kaikkein vähiten. Siksi on oikeudenmukaista, että pyrimme yhdessä tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Paljon on vielä tehtävissä! Lähetysseura tukee yhteisöjä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä. Autamme paikallisten kumppaneidemme kanssa erityisesti kaikkein köyhimpiä ympäri maailmaa.

Järjestä Liiku ja lahjoita -tapahtuma

Liiku ja lahjoita -tapahtumalla parannetaan omaa ja muiden hyvinvointia. Yhdistämällä liikunnan määrä lahjoitettavaan summaan haluamallanne tavalla hyvinvointia jaetaan sekä omassa yhteisössä sekä kehitysmaissa.

Lisätietoa Liiku ja lahjoita -tapahtuman järjestämisestä löydät täältä.

Kutsu rukoilemaan ilmaston puolesta

Voit järjestää rukoushetken Tasaus-teemalla ilmaston puolesta.

Varaa jokin hetki rukoukselle ilmaston puolelle. Voit pitää yhteisen etärukouksen tai oman hiljentymisen hetken.

Lataa rukousmateriaalit täältä.

Kuvaesityksen rukoukselle löydät täältä.

Toimitaan yhdessä luomakunnan puolesta!

Tee lahjoitus

Tue ilmastotyötä Ympäristöpankin kuukausilahjoittajana

Tutustu Suomen Lähetysseuran Ympäristöpankkiin ja tule mukaan tukemaan oikeudenmukaista ympäristötyötä.

Lue lisää Ympäristöpankista

Ilmastonmuutos Tansaniassa

Tilitysohjeet seurakunnille

Materiaalit ja ohjeet

Seurakunnille

Miten seurakuntasi voi osallistua Tasaukseen?

Hyviä osallistumistapoja Tasaukseen on monia: mm. lipaskeräys, Tasaus-kahvila, myyjäiset tai kolehti. Lisävinkkejä järjestäjän oppaasta – sen ja muut ladattavat materiaalit löydät verkkosivuiltamme, samoin keräyslippaiden ja -liivien lisätilauksen.

Ladattavat materiaalit

Tilattavat materiaalit