Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tasaus

Yhdessä oikeudenmukaisemman maailman puolesta

Kehitysyhteistyöllä rakennetaan oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Työskentelemme, jotta ihmisoikeudet toteutuisivat myös kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten parissa.

Tuellamme kehittyvien maiden ihmiset voivat itse parantaa omia elinolosuhteitaan ja asemaansa. Ihmiset saavat muun muassa koulutusta omista oikeuksistaan, ilmastokestävistä viljelytekniikoista tai pienyrittäjyydestä tai opetusta omalla äidinkielellään.


Mikä on lähtötilanne, kun aloitamme kehitysyhteistyön jollain alueella?  Katso video Länsi-Nepalista.


Jokainen ihminen on Jumalan kuva

Jumalan antamat lahjat tulee jakaa vastuullisesti yli yhteiskunnallisten, maantieteellisten ja sukupolvien rajojen niin, että kaikilla on hyvän elämän edellytykset. Jeesuksen opettama kultainen sääntö ”kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille” (Matt.7:12) kehottaa meitä asettumaan toisen ihmisen asemaan ja kutsuu solidaarisuuteen heikoimmassa asemassa eläviä kohtaan sekä elämään vastuullisesti.

Lue lisää Tasauksen teologiasta (pdf)


Liiku ja lahjoita

Liikkumalla ja lahjoittamalla parannetaan omaa ja muiden hyvinvointia. Yhdistämällä liikunnan määrä lahjoitettavaan summaan hyvinvointia jaetaan sekä omassa yhteisössä että kehittyvissä maissa.

Lisätietoa löydät täältä.

Leivo ja lahjoita

Leipomalla ja lahjoittamalla ilahdutat itseäsi ja toisia luomakunnan antimien avulla. Yhdistämällä leipomus lahjoitettavaan summaan hyvinvointia jaetaan sekä omassa yhteisössä että kehittyvissä maissa.

Reseptivinkkejä löydät täältäLisätietoa

Tilitysohjeet seurakunnille

Materiaalit ja ohjeet

Ota yhteyttä

Seurakunnille

Miten seurakuntasi voi osallistua Tasaukseen?

Hyviä osallistumistapoja Tasaukseen on monia: mm. lipaskeräys, Tasaus-kahvila, myyjäiset tai kolehti. Lisävinkkejä järjestäjän oppaasta – sen ja muut ladattavat materiaalit löydät verkkosivuiltamme, samoin keräyslippaiden ja -liivien lisätilauksen.

Ladattavat materiaalit

Tilattavat materiaalit