Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Piispat vetoavat Itä-Afrikan auttamiseksi nälänhädässä

Ruoan jakelua Gasaran alueella Etiopiassa. Kuva Kati Keski-Mäenpää
Ruoan jakelua Gasaran alueella Etiopiassa. Kuva Kati Keski-Mäenpää

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat vetoavat Itä-Afrikan auttamiseksi nälänhädässä. Piispat julkistivat vetoomuksensa Salossa 14.9. 2011.

Piispat vetoavat kannanotollaan seurakuntiin, niiden jäseniin ja kaikkiin suomalaisiin, jotta nämä auttaisivat avun tarpeessa olevia kaikin keinoin eli tukemalla avustusjärjestöjen työtä, lahjoittamalla niiden keräyksiin ja viemällä eteenpäin viestiä lähimmäistemme hädästä.

Samalla piispat uudistavat vetoomuksensa maamme päättäjille: on välttämätöntä, että Suomi tekee osuutensa nälästä kärsivien ihmisten elämän turvaamiseksi.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispojen vetoomus Itä-Afrikan auttamiseksi nälänhädässä.

Piispojen vetoomus

Viime syksynä vetosimme sen puolesta, että maamme hallitus edistäisi maailman ruokakriisin ratkaisua. Asia on edelleen hälyttävän ajankohtainen.

Itä-Afrikassa 13,3 miljoonaa ihmistä tarvitsee kiireesti hätäapua kuivuuden aiheuttaman nälänhädän vuoksi. Pahin tilanne on Somaliassa, jossa YK on julistanut kuusi eteläistä maakuntaa nälänhätäalueiksi.

Nälänhätäalue on sana, jota YK käyttää harvoin ja harkiten. Se kertoo, miten vakavasta asiasta on kysymys.

Pelkästään Somaliassa aliravitsemuksesta kärsii jo arviolta 450 000 lasta. Kuolleita on kymmeniä tuhansia. Heistä puolet on alle 5-vuotiaita lapsia.

YK:n arvion mukaan tilanne alueella on pahin kuuteenkymmeneen vuoteen. Kuolema uhkaa lähikuukausina 750 000 somalialaista, ellei heille saada nopeasti lisää apua.

Siksi vetoamme nyt seurakuntiin, niiden jäseniin ja kaikkiin suomalaisiin, että auttaisimme avun tarpeessa olevia kaikin keinoin – tukemalla avustusjärjestöjen työtä, lahjoittamalla niiden keräyksiin ja viemällä eteenpäin viestiä lähimmäistemme hädästä.

Samalla uudistamme vetoomuksemme maamme päättäjille: on välttämätöntä, että Suomi tekee osuutensa nälästä kärsivien ihmisten elämän turvaamiseksi.

Kristillinen usko kutsuu meidät yhteiseen vastuuseen ja toistemme auttamiseen. Isä meidän –rukouksessa pyydämme yhdessä: ”Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme.”

Salossa, 14. syyskuuta 2011

Kari Mäkinen
Wille Riekkinen
Samuel Salmi
Mikko Heikka
Simo Peura
Matti Repo
Seppo Häkkinen
Björn Vikström
Irja Askola
Kaarlo Kalliala

Kirkon tiedotuskeskus

Suomen Lähetysseuran ruoka-apua jaetaan Etiopiassa

Lahjoita Suomen Lähetysseuran katastrofityölle