Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Uutuuskirja kertoo kirkkojen kuulumisia maailmalta

Suomessa kirkon jäsenmäärä vähenee
Mitä kuuluu kirkolle ja lähetystyölle Suomessa ja maailmalla? Mikä on vaikkapa Etiopian kirkon elinvoiman salaisuus? Siihen voi tutustua Lähetysseuran uutuuskirjassa. Kuva Sari Lehtelä

Mikä on afrikkalaisten, aasialaisten ja Etelä-Amerikan kirkkojen elinvoiman salaisuus? Vastausta muun muassa tähän etsitään Lähetysseuran juuri ilmestyneessä kirjassa Mitä kirkolle kuuluu? (toimittanut Sari Lehtelä). Kirjassa pääsevät ääneen niin Suomen Lähetysseuran kumppanikirkkojen johtajat kuin seurakuntalaisetkin. He kertovat, minkä he näkevät oman kirkkonsa tehtäväksi ja mitä kristittynä eläminen heille merkitsee oman kulttuurinsa keskellä, usein pienen vähemmistökirkon jäsenenä. Suomen Lähetysseuralla on tällä hetkellä 23 kumppanikirkkoa näissä maanosissa, joissa kirkot kasvavat.

Entä mitä luterilaiselle kirkolle ja lähetystyölle kuuluu – Suomessa ja maailmalla? Kirjan asiantuntija-artikkeleissa käsitellään Suomen Lähetysseuran visiota, lähetystyön näkymiä ja globaalin kirkon suurta murrosta. Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson, professori Veli-Matti Kärkkäinen sekä piispa Jukka Keskitalo pohtivat luterilaisten kirkkojen nykytilaa. Käytännönläheisiä esimerkkejä Lähetysseuran työstä voi lukea Pia Kummel-Myrskogin sekä Kirsi ja Risto Leikolan kirjoittamista artikkeleista.

– Toivon, että kirjan avaamat näköalat antavat lukijoille inspiraatiota, toivoa ja rohkeutta toimia Kristuksen kirkon hyväksi, kirjan toimittaja Sari Lehtelä toteaa.

Lukijoiden avuksi kirjan loppuun on koottu kysymyksiä, joita voi pohtia yksin tai hyödyntää esimerkiksi seurakuntien ryhmätyöskentelyssä.

Kirjan toimittaja, filosofian maisteri Sari Lehtelä työskentelee Suomen Lähetysseuran kotimaisessa työssä. Hän on toiminut niin seurakuntien tiedottajana Tampereella ja Hämeenlinnassa kuin Lähetysseuran tiedottajana Helsingissä, Etiopiassa ja Lähi-idässä.

Osta kirja Lähetysseuran verkkokauppa Basaarista