Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Videospotti: Raskasta Joulua -artistit kannustavat ihmisiä osallistumaan Kauneimpiin Joululauluihin

Antti Railiolla
Antti Railiolla

– Me ollaan Raskaasta Joulusta ja me rakastetaan joululauluja.

Näin alkaa videospotti, jossa Raskaan Joulun artistit JP Leppäluoto, Erkka Korhonen, Tuple Salmela ja Antti Railio kannustavat kansaa käymään Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa ja lahjoittamaan kehitysmaiden äideille. Spotti on osa Raskaan Joulun ja Suomen Lähetysseuran Kauneimpien Joululaulujen yhteistyötä, ja se on nähtävissä YouTubessa sekä viikolla 50 Yle TV1:ssä sekä ruutu.fi:ssä.

Videospotin on ohjannut video-ohjaaja/tuottaja Ville Lipiäinen, joka on työskennellyt yhdessä monien rockmaailman suurten, muun muassa Nightwishin ja Apocalyptican, kanssa.

– Kauneimmat Joululaulut on tuttu juttu minulle. Itse asiassa niiltä on ollut vaikea välttyä, koska äitini on innokas niissä kävijä, Ville Lipiäinen kertoo.

Tänä vuonna hän aikoo viedä äitinsä Raskasta Joulua -konserttiinkin ja uskoo, että äiti tulee yllättymään positiivisesti.

– Kun on huippubändi ja huippulaulajia, ei mikään voi mennä pieleen – joululaulutkin toimii. Ihmisillä on ennakkoluuloja pitkätukkaisia, tatuoituja miehiä kohtaan, mutta monet heidän kanssaan tekemisiin joutuneet ovat saaneet todeta, että nehän ovat mukavia jätkiä, itse koko ikänsä raskaan musiikin kanssa tekemisissä ollut Lipiäinen toteaa.

Kauneimmat Joululaulut -videospotin ohjaamiseenkin Lipiäinen suostui mielellään.

– Jos voin tehdä hyväntekeväisyyttä pitkäkarvaisten kaverien kanssa, niin ei siinä mitään. Asia on hyvä ja työ arvokasta. Olen kiertänyt maailmaa eri yhtyeiden kanssa ja nähnyt konkreettisesti, mikä voima musiikilla on.

Teksti ja kuvat Kirsi Elo 

Katso videospotti YouTubesta

JP Leppäluodolla
JP Leppäluodolla