Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Miltä tuntuu olla kirkkonsa ensimmäinen naispuolinen pappi?

Kuuntele Kirkko maailmalla -podcastista, millaisia haasteita ja onnistumisia Sally Azar on ensimmäisen pappisvuotensa aikana kokenut. Miten Gazan sota näkyy Pyhän maan kirkon työssä?

”Muistakaa meitä kristittyjä täällä ja jatkakaa rukoilua puolestamme”, Pyhän maan kirkon pastori Sally Azar lähetti terveisinä Suomeen, kun haastattelin häntä eräänä tammikuisena torstaina.

Siitä noin vuosi takaperin seisoin Jerusalemin Vanhassa kaupungissa Lunastajan kirkon edessä hyvin juhlavissa tunnelmissa. Seurasin Betlehemistä tulleita partiolaisia, jotka muodostivat pitkän kunniakujan samalla kun he soittivat säkkipillejään, rumpujaan ja torviaan. Ohitseni kulkevassa ristikulkueessa oli mukana valtava määrä piispoja ja pappeja ympäri maailmaa.

Kyseessä oli historiallinen tapahtuma, joka veti kirkon täpötäyteen ja josta uutisoitiin laajalti myös kansainvälisesti. Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilainen kirkko vihki tuolloin ensimmäistä kertaa papiksi paikallisen naisen. Sally Azarista tuli koko Lähi-idän alueellakin vasta viides pappisvihkimyksen saanut nainen.

Kirkko maailmalla -podcastissa juttelemme Sally Azarin kanssa siitä, millaisia haasteita ja onnistumisia hän on kokenut ensimmäisen pappisvuoden aikana. Puhumme myös siitä, miten Gazan sota näkyy Pyhän maan kirkon työssä.

Kirkko maailmalla -podcastissa kerromme kuulumisia globaalista kirkosta, tarinoita kehitysmaiden ihmisten elämästä ja työstä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kirkko maailmalla -podcastia pääset kuuntelemaan verkkosivujemme lisäksi esimerkiksi SoundCloudissaSpotifyssa ja Apple Podcasteissa. Ohjelmaa voi kuunnella joka sunnuntai Radio Deillä kello 17.40.

Teksti ja podcast: Heli Vuohelainen, viestinnän asiantuntija Lähi-idän, Pakistanin ja läntisen Afrikan alueella