Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Pekka Simojoen ”Ylistys” saa kultalevyn

Pekka Simojoki on mukana Lähetysjuhlilla Vaasassa. Kultalevyn luovutus tapahtuu Vaasa Arenalla lauantaina 7.6. klo 14.30 ohjelmanumerossa ”Laula taivas
Pekka Simojoki on mukana Lähetysjuhlilla Vaasassa. Kultalevyn luovutus tapahtuu Vaasa Arenalla lauantaina 7.6. klo 14.30 ohjelmanumerossa ”Laula taivas

Gospelmuusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoelle myönnetään 7. kesäkuuta kultalevy äänitteestä Ylistys (Suomen Lähetysseura / Rainmaker 2012). Kultalevyn luovutus tapahtuu valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Vaasa Arenalla ohjelmanumerossa ”Laula taivas, meri, maa” klo 14.30.

Ylistys sisältää kaikkiaan 10 Simojoen omaa laulua, muun muassa kappaleet Voi mikä riemu, Yksi nimi ja Alku ja loppu. Levy oli ilmestyessään ensimmäinen laatuaan.

– Nämä laulut ovat yhden asian lauluja. Näissä lauluissa kaikuu koko maailma, mutta niissä on myös jotain syvää suomalaista. Näitä lauluja voi kuunnella tai laulaa mukana, ne ovat tulvillaan iloa, rukousta ja kiitosta. Nämä ovat pienen ihmisen lauluja Hänelle ja Hänestä, jonka nimi on ylitse muiden. Nämä ovat ylistyslauluja, Simojoki kirjoittaa levynsä esipuheessa.

Pekka Simojoki on yksi tämän hetken tuotteliaimpia ja tunnetuimpia suomalaisia gospelmuusikoita ja lauluntekijöitä. Hän on kirjoittanut lukuisia rakastettuja hengellisiä lauluja ja virsiä, messuja ja musikaaleja. Yhteensä lauluja on kertynyt noin 650. Erityisesti yhteistyö runoilija Anna-Mari Kaskisen kanssa on tuottanut monia klassikkoja. Simojoen ja Kaskisen yhteistyönä ovat syntyneet muun muassa Afrikkalainen gospelmessu (1981), Liekit-musikaali (1984) ja Onnen vuori -musikaali (2011). Viime vuonna ilmestyi heidän yhteinen lastenlevynsä Lauluvintti (Rainmaker 2013).

Simojoki on julkaissut eri kokoonpanojen kanssa yli 50 äänitettä, jotka sisältävät gospelmusiikkia laidasta laitaan, lastenlauluista rockmusiikkiin. Pidä minusta kiinni -cd sai platinalevyn ja Kuule minun ääneni kultalevyn vuonna 2008. Myös Anna-Mari Kaskisen ja Petri Laaksosen kanssa yhdessä toteutettu Lauluja särkyneille sai kultalevyn vuonna 2007. Kultalevyn raja on vuoden 2010 alusta lähtien ollut 10 000 kappaletta, kun se aiemmin oli 15 000 kappaletta.

Pekka Simojoen Hiljaisuuden lauluja -kokoelma on julkaistu kymmenellä eri kielellä. Hän on myös tehnyt lukuisia konserttivierailuja ulkomaille eri kokoonpanojen kanssa. Tänä vuonna ilmestyi myös Ylistys-levyn englanninkielinen versio nimeltä Nordic Praise. Simojoki asuu Kangasalla ja toimii freelancer-muusikkona.