Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Satu Kantola on kuollut

Lähetysseuran entinen varatoiminnanjohtaja ja seurakuntayhteyksistä ja varainhankinnasta vastaava johtaja Satu Kantola, 65, on kuollut. Kantola nukkui pois 1. marraskuuta Turussa vakavan sairauden uuvuttamana. Kantola jäi Lähetysseurasta eläkkeelle maaliskuussa 2022.

Satu Kantola
Satu Kantola. Kuva: Ari Vitikainen

”Satu oli inspiroiva ja lämmin työtoveri, joka luotsasi kotimaantyötämme monien suurten muutosten ja murrosten läpi. Arvostin erityisesti hänen näkemyksellisyyttään ja viisauttaan. Lähetysseuran puolesta lähetämme syvän osanottomme Sadun läheisten suruun, muistamme heitä esirukouksin ja toivotamme lohtua ja voimia hänen perheelleen”, sanoo Lähetysseuran toiminnanjohtaja Rolf Steffansson.

Teologian maisteri, pastori Satu Kantola työskenteli Lähetysseurassa vuodesta 2012 lähtien, jolloin hänet valittiin kotimaantyön johtajan tehtäviin. Ennen Lähetysseuraa hän työskenteli johtotehtävissä Kirkkopalveluissa ja sitä ennen Suomen Merimieskirkossa.

Lähetysseurassa Kantola kehitti merkittävästi kotimaan palvelutoimintoja, varainhankintaa ja loi yhteyksiä seurakuntiin eri puolilla Suomea. Kantola vastasi myös leirikeskus Päiväkummun toiminnan kehittämisestä ja lähetys- ja globaalikasvatuksesta.