Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Ulkomaiset vapaaehtois- ja harjoittelupaikat ovat haussa nyt

 FELM Volunteer Juha-Markus Kaaja opetti Tansaniassa Nyakaton koulutuskeskuksen opiskelijoille terveydenhoitotaitoja. Harjoittelemassa evankelistaopiskelija Elikana Elias Mthras. Kuva Mikko Pyhtilä
 FELM Volunteer Juha-Markus Kaaja opetti Tansaniassa Nyakaton koulutuskeskuksen opiskelijoille terveydenhoitotaitoja. Harjoittelemassa evankelistaopiskelija Elikana Elias Mthras. Kuva Mikko Pyhtilä

Viime vuonna 33 suomalaista lähti Lähetysseuran kautta ulkomaille FELM Volunteereiksi eli harjoitteluun tai vapaaehtoistyöhön. Tämän vuoden vapaaehtois- ja harjoittelupaikkoja voi hakea 1.–28.2. 

Lähetysseuran ulkomaisiin vapaaehtois- ja harjoittelutehtäviin voivat hakea Lähde liikkeelle- tai lähetystyön esikoulutuskurssin käyneet. Viime vuonna FELM Volunteereja oli Lähi-idässä (7), Botswanassa (6), Etiopiassa (6), Tansaniassa (3), Nepalissa (3), Virossa (2), Thaimaassa (2), Kambodzhassa (2), Taiwanissa (1) ja eteläisessä Afrikassa (1). Osa jo sovituista tehtävistä jouduttiin perumaan Nepalin maanjäristyksen takia. 

Todellisuus ylitti odotukset

Juha-Markus Kaaja ja Maaria Kaaja viettivät viime vuonna pari kuukautta Tansanian Mwanzassa. Pian opettajaksi valmistuva Maaria piti lähetystyöntekijöiden lapsille Suomi-koulua ja opetti Nyakaton luterilaisen koulutuskeskuksen opiskelijoille englantia. 

Juha-Markuksen oli alun perin tarkoitus opettaa atk-taitoja, mutta paikan päällä hän saikin toteuttaa enemmän omaa osaamistaan. Työtehtävien suhteen todellisuus ylitti odotukset. 

– Olen valmistumassa lääkäriksi. Sain kouluttaa Nyakaton evankelistaopiskelijoita terveysasioissa ja tutustua sairaalamaailmaan. Työ ei onneksi ollut liian vaativaa, muuten koko aika olisi mennyt perehtymiseen. Tansaniassa yleiset trooppiset taudit ovat harvinaisia Suomessa. 

– Jos kutsu lähetystyöhön tulee, voisimme vaikka lähteä, pariskunta toteaa. 

Hakuaika vuoden 2017 FELM Volunteer -tehtäviin on kesä-elokuussa. 

Katso vuoden 2016 FELM Volunteer -paikat täältä.