Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseura Maailma kylässä -festivaaleilla: Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa?

Maailma kylässä -festivaaleilla keskustellaan kestävän rauhan rakentamisesta Kolumbiassa. Kuva: Meeri Koutaniemi.
Maailma kylässä -festivaaleilla keskustellaan kestävän rauhan rakentamisesta Kolumbiassa. Kuva: Meeri Koutaniemi.

Suomen Lähetysseura on jälleen mukana Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä 27.–28.5. Lähetysseuran keskustelutilaisuudessa ”Onko rauhalla toivoa Kolumbiassa?” sunnuntaina 28.5. klo 15.30–16.30 Taiga-lavalla pureudutaan Kolumbian vastasolmittuun rauhaan. Kolumbialaisen, DiPaz-verkostossa työskennelleen Andrés Alban kanssa keskustelevat Lähetysseuran asiantuntija Lea Pakkanen sekä ulkoministeriön asiantuntijat Ann-Sofie Stude ja Sirpa Mäenpää. Keskustelussa pohditaan Kolumbian rauhanprosessin tilannetta ja kestävän rauhan rakentamista, naisten roolia ja maanomistuskysymysten merkitystä.

Andrés Alba on toiminut pitkään DiPaz-verkostossa (Diálogo Intereclesial por la Paz). Vuonna 2016 hän toimi verkoston teknisenä sihteerinä ja teki vaikuttamistyötä Havannan rauhanneuvotteluihin liittyen. DiPaz on kirkkojen ja uskontotaustaisten järjestöjen verkosto, joka tekee työtä rauhan ja sovinnon puolesta Kolumbiassa. Nykyään Alba työskentelee Kolumbiassa Ruotsin kirkon konsulttina.

Lähetysseuran asiantuntija Lea Pakkanen osallistuu festivaaleilla myös Kepan järjestämään ”KepaTalks: Aktiiviset syyrialaiset kotona ja maailmalla” -keskusteluun lauantaina 27.5. klo 13.30-14 Kino Caisassa. Syyrian sota on kestänyt kuusi vuotta. 11 miljoonaa ihmistä on jättänyt kotinsa, ja puolet heistä asuu muissa maissa. Kansalaisyhteiskunnan toimijat luovat pohjaa rauhalle paikallisesti. Ulkomailla syyrialaiset yrittävät sopeutua vieraisiin yhteiskuntiin. Syyrialaisten haasteista ja mahdollisuuksista keskustelevat Pakkasen lisäksi Ruotsissa asuva taiteen tohtori, dokumentaristi ja taidekouluttaja Maher Abdulaziz, Aalto-yliopiston tohtoriopiskelija Hani Tarabichi.
Lähetysseuran Pakkanen on mukana myös Anna Lindh Säätiön Suomen kansallisen verkoston kanssa järjestetyssä keskustelussa ”Syyrian naiset sodassa ja rauhassa” 27.5. klo 15-15.30 Moninainen Suomi -teltassa.

Rautatientorilla Reilun kaupan kahvia ja toiveikasta tunnelmaa

Lähetysseuralla on festivaaleilla oma teltta Rautatientorilla. Teltalla tarjotaan Reilun kaupan kahvia, ja vierailijoilla on mahdollisuus kuulla Lähetysseuran työstä ja Toivoa.fi-kampanjasta. Teltalla on myös mahdollisuus osallistua elämyslahjakortin arvontaan. Teltan sisustuksessä näkyvät toivon viestit; lisäksi festivaalin maantieteellinen painopiste Latinalainen Amerikka on läsnä Bolivia-kuvien kautta.