Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Seurakuntavaalit 2022: Lähetysseura, KUA ja Pipliaseura haastavat ehdokkaat rakentamaan globaalia kirkkoa

Suomen Lähetysseura, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Pipliaseura haastavat seurakuntavaaliehdokkaat pitämään seurakunnan päätöksenteossa esillä kirkon kansainvälistä tehtävää. 

Kuvassa nainen valmistaa ruokaa ulkona. Kaksi lasta on hänen vieressään. Kuvassa on globaalikirkko-logo sekä teksti Yhdessä globaalia kirkkoa rakentamassa.

Marraskuun 2022 seurakuntavaaleissa valitaan uudet luottamushenkilöt seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Seurakuntavaaliehdokkaat voivat allekirjoittaa Globaali kirkko-sivuilla lupauksen toimia sen puolesta, että seurakunnat kantavat vastuuta maailman köyhistä osana maailmanlaajuista kirkkoa. Lupauksessa sitoudutaan puolustamaan lähetyksen ja kansainvälisen diakonian rahoitusta, kun seurakunnassa tehdään talousarviota ja kolehtipäätöksiä.  Samoin sitoudutaan edistämään seurakuntien antamaa tukea kriisi- ja katastrofitilanteissa.  

Äänestäjät voivat katsoa kampanjasivustolta, ketkä oman seurakunnan ehdokkaat ovat allekirjoittaneet lupauksen. 

Globaali vastuu on kirkon työtä

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kansainvälinen vastuu toteutuu kokonaisvaltaisesti sekä sanoin että teoin. Seurakuntien valtuuttamat järjestöt tekevät mm. kehitysyhteistyötä, rauhantyötä, humanitaarista apua, raamatunkäännöstyötä ja tukevat paikallisia seurakuntia maailmalla. 

Seurakuntien luottamushenkilöt tekevät päätöksiä seurakunnan toiminnasta ja määrärahoista. Seurakunnan antama tuki lähetystyötä ja kansainvälistä diakoniaa tekeville  järjestöille on oleellinen osa seurakunnan kansainvälisen vastuun toteuttamista.

Lisätietoa:

globaalikirkko.fi
#Globaalikirkko