Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Uskontojen maailmassa -pelikortit

Uskontojen maailmassa -pelikortit Pelikortit koostuvat viidestä maailmanuskonnosta ja ne on tehty tueksi uskontodialogiin varhaiskasvatukseen, alimmille luokille sekä  ala- ja yläkouluun (alkaen kolmannesta luokasta).

Rippikoulut: Oppituntimateriaali

Rippikoulut: Oppituntimateriaali Lataa käyttöösi opetusmateriaalit. Rastityöskentelyssä tarvittavat ohjeet löytyvät täältä > Voit antaa palautetta tai jättää toivomuksia rippikoulumateriaalia koskien täällä > Tiedustelut: Rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija Jaakko Niiles (etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi, 020 712 7013)

Rastityöskentely

Tällä sivulla videoitu esimerkki rastien 1-3, 5 ja 7-8 toiminnallisten tehtävien toteuttamisesta. Esimerkkinä on yksi hyväksi havaittu toteutustapa. Kaikenlainen soveltaminen ja jatkokehittely on suotavaa.

Suomenkieliset logot

Logoista on olemassa myös ruotsinkieliset ja englanninkieliset versiot. Katso ruotsinkieliset logot Katso englanninkieliset logot

Kummitapahtuman järjestäjän materiaalit

Vinkit ja tarvittava materiaali onnistuneen kummitapahtuman järjestämiseen. Löydät ohjeet sekä lapsille että varttuneemmille seurakuntalaisille suunnattuun tapahtumaan.

Video-ohjeita rastien pitämiseen

Tällä sivulla videoitu esimerkki rastien 1-3, 5 ja 7-8 toiminnallisten tehtävien toteuttamisesta. Esimerkkinä on yksi hyväksi havaittu toteutustapa. Kaikenlainen soveltaminen ja jatkokehittely on suotavaa. Rasti 1: Vesi- ja ruokaturvarastin vedenhakutehtävä   Rasti 2: Rauhantyörastin palapelitehtävä   Rasti 3: Raamatunkäännöstyörastin lähetyskäskytehtävä   Rasti 5: Kehitysvammatyörastin viittomakielitehtävä   Rasti 7: Köyhyysrastin jalkapallotehtävä   Rasti 8: Kristinuskon ydin … Lue lisää ⟶

Afrikkalainen gospel-messu

Afrikkalaisen gospel-messun on säveltänyt Pekka Simojoki ja sanoittanut Anna-Mari Kaskinen.

Ruokaturvamessu

Messun laulut ovat kaiken maailman kansanmusiikkisävelmiin tehdyt, siis Suomen Lähetysseuran työalueilta tullutta kansanmusiikkia suomalaisin sanoin. Lataa ja tutustu.

Risteyksessä-messu

Risteyksessä-messu on Lähetysseuran tuottama erityismessu. Messun kulun ja laulujen sanat on kirjoittanut TT Irja Aro-Heinilä, laulut on säveltänyt Lähetysseuran musiikkikouluttaja Antti Vuori. Messun ajatus on kartoittaa ja sanoittaa kristityn elämää tuoreesta näkökulmasta, matalan kynnyksen tasolta. Irja Aro-Heinilä kuvaa messua: ”Kristityn tehtävänä on jakaa leipänsä kuin Saarijärven Paavo aikoinaan, mutta hänellä on myös lupa ja oikeus … Lue lisää ⟶

Tasaus-logot

Tasaus-logot käytettäviksi Tasauksesta viestinnässä. Käytetään erityisesti painomateriaaleissa mieluiten yhdessä Lähetysseuran logon kanssa.