Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Mininäyttely

Mininäyttelyt johdattavat maan kulttuuriin Voit käyttää mininäyttelyitä globaalikasvatuksessa lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Tilaamalla laatikon voit rakentaa näyttelyn tai käyttää sen sisältöä toiminnallisissa tapahtumissa Laatikko sisältää maahan, kulttuuriin ja ihmisten elämään liittyviä tavaroita, vaatteita ja kuvia. Laatikoiden sisältö vaihtelee maittain, mutta pääsääntöisesti niistä löytyy mm. maan musiikkia, pelejä, leluja, koululaisen tarvikkeita, kankaita, koruja sekä ideoita … Lue lisää ⟶

Yhdessä maailmassa -oppimispeli

Suomen Lähetysseuran tuottama oppimispeli haastaa nuoret pohtimaan vastuutaan maailman kehityksestä. Pelaajat saavat myös tehdä valintoja, joilla kehityksen suunta ratkeaa. Nuoret joutuvat miettimään, mitä paremman maailman rakentamiseen tarvitaan ja miten rakennusvälineet hankitaan? Oppimispeli on suunnattu yläasteikäisille n.13-17 -vuotiaille ja se soveltuu myös lukiolaisille ja ammattioppilaitoksiin. Peli on erinomainen oppimateriaali myös rippikoulun- tai isoiskoulutuksen lähetys- ja globaalikasvatukseen. … Lue lisää ⟶

Ilo sulle ja mulle -lastensafari

Ilo sulle ja mulle on Suomen Lähetysseuran tuottama lasten lähetysnäyttely. Safari muodostuu taustakuvasta, isoista nukeista sekä maailmalta tuoduista esineistä. Taustan kuvia seuraten matkustetaan Afrikasta, Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Esittelymatkalla tutustutaan eri maiden lasten elämään ja koulun käyntiin tarinoiden kautta sekä kerrotaan esineiden käyttötavoista, leikeistä ja peleistä. Safari on suunnattu pääasiassa esikouluikäisille ja ala-asteen 1.-3. luokkien oppilaille. … Lue lisää ⟶

Maailman paras -tarina ja tehtäväpaketti

Tästä lasten tarinakirjasta löydät lapsille ja varhaisnuorille sopivia kertomuksia ympäri maailmaa. Mukana myös kertomuksiin liittyviä lauluja ja tehtäviä! Sopii lapsille.

Lattiakuvat

Lapsille Rakenna ohjeiden mukaan lattiakuvat. Käsittele lasten ja varhaisnuorten kanssa omaa paikkaa ja tehtävää Jumalan maailmassa Joonan ja Samuelin tarinoiden kautta. Nuorille ja nuorille aikuisille Lattiakuvien avulla johdattelet pohtimaan kristittynä elämistä ja kristityn tehtävää maailmassa. Käytä esimerkiksi nuortenilloissa, isostoiminnassa, retkillä ja nuorten aikuisten toiminnassa.

Uskontodialogi-materiaali

Uskontodialogian materiaalipaketti sisältää Power Point -esityksen uskontodialogiasta sekä harjoitusoppaan, josta löytyy toiminnallisia harjoituksia uskontodialogian lisäksi myös maailmanuskonnoista. Harjoituksia voi soveltaa kaikilla kouluasteilla esiopetuksesta lukioon.

Kauaksi kotoa -virikemateriaali pakolaisuudesta

Tämän virikemateriaalin kautta tuodaan esille tietoa pakolaisuusaiheesta ja toiminnallisia tehtäviä, joita voidaan käyttää kouluissa ja seurakunnissa. Opettaja tai ohjaaja voi soveltaen käyttää materiaaleja oman ryhmänsä kanssa.

Maija, Madu ja Mai Mai -tarinoita päivänavauksiin

Kiisi Isotalon kirjoittamat tarinat kertovat ystävyydestä, samanlaisuudesta, erilaisuudesta, monikulttuurisuudesta ja monista tärkeistä asioista, joihin tytöt ja pojat törmäävät. Sopii alakoulujen päivänavauksiin sekä seurakunnan kerho- ja leiritoimintaan.

Toivon tiekartta -virikemateriaali

Toivon tiet ker­tovat, mitä kirkon mission toteuttaminen on tänä päivänä ja miksi lähetystyö on tärkeää. Toivon tiekartta –virikemateriaali on tarkoitettu avuksi herättämään pohdintaa ja ajatuksia kirkon perustehtävästä ja itse kunkin omasta paikasta siinä. Käytä materiaalia esim. seurakunnan erilaisten ryhmien kokoontumisissa, rippikouluopetuksessa ja virikkeenä jumalanpalveluksissa.

Ristiin rastiin -Prezi-esitys

Ristiin rastiin -Prezi-esitys kertoo lähetystyöstä Esitys on suunnattu noin 10-vuotiaille. Klikkaa kuvaa päästäksesi esitykseen.    

Uskontojen maailmassa -pelikortit

Uskontojen maailmassa -pelikortit Pelikortit koostuvat viidestä maailmanuskonnosta ja ne on tehty tueksi uskontodialogiin varhaiskasvatukseen, alimmille luokille sekä  ala- ja yläkouluun (alkaen kolmannesta luokasta).

Rippikoulut: Oppituntimateriaali

Rippikoulut: Oppituntimateriaali Lataa käyttöösi opetusmateriaalit. Rastityöskentelyssä tarvittavat ohjeet löytyvät täältä > Voit antaa palautetta tai jättää toivomuksia rippikoulumateriaalia koskien täällä > Tiedustelut: Rippikoulu- ja nuorisotyön asiantuntija Jaakko Niiles (etunimi.sukunimi@suomenlahetysseura.fi, 020 712 7013)

Rastityöskentely

Tällä sivulla videoitu esimerkki rastien 1-3, 5 ja 7-8 toiminnallisten tehtävien toteuttamisesta. Esimerkkinä on yksi hyväksi havaittu toteutustapa. Kaikenlainen soveltaminen ja jatkokehittely on suotavaa.

Suomenkieliset logot

Logoista on olemassa myös ruotsinkieliset ja englanninkieliset versiot. Katso ruotsinkieliset logot Katso englanninkieliset logot

Kummitapahtuman järjestäjän materiaalit

Vinkit ja tarvittava materiaali onnistuneen kummitapahtuman järjestämiseen. Löydät ohjeet sekä lapsille että varttuneemmille seurakuntalaisille suunnattuun tapahtumaan.

Video-ohjeita rastien pitämiseen

Tällä sivulla videoitu esimerkki rastien 1-3, 5 ja 7-8 toiminnallisten tehtävien toteuttamisesta. Esimerkkinä on yksi hyväksi havaittu toteutustapa. Kaikenlainen soveltaminen ja jatkokehittely on suotavaa. Rasti 1: Vesi- ja ruokaturvarastin vedenhakutehtävä   Rasti 2: Rauhantyörastin palapelitehtävä   Rasti 3: Raamatunkäännöstyörastin lähetyskäskytehtävä   Rasti 5: Kehitysvammatyörastin viittomakielitehtävä   Rasti 7: Köyhyysrastin jalkapallotehtävä   Rasti 8: Kristinuskon ydin … Lue lisää ⟶