Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Hilde Paco arvelee, että Jumalan huumorintaju vei hänet Afrikkaan

"Uskon, että Jumala johdattaa kaikessa, mitä me teemme", sanoo lähetystyöntekijä Hilde Paco.

Hilde Paco

Kun Hilde Paco oli nuorena lähdössä ensimmäistä kertaa lähetystyöhön, hän sanoi olevansa valmis lähtemään mihin tahansa muualle paitsi Afrikkaan. Nyt hän on Lähetysseuran työssä Senegalissa, Länsi-Afrikassa. Hänellä on sydämellään kansat, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia. Aluksi hän oli ihmeissään, miten tätä kutsumusta voisi toteuttaa Senegalissa. Vähitellen oma paikka on löytynyt. Kuuntele Kirkko maailmalla -ohjelma, jossa Hilde kertoo työstään ja vapaaehtoistyöstään Senegalin luterilaisen kirkon pastorien ja evankelistojen kanssa. Toimittajana on Heli Vuohelainen.

Hilde Paco ei halunnut lainkaan lähteä Afrikkaan, mutta päätyi kuitenkin Mosambikiin katulapsityöhön ja sittemmin Lähetysseuran kautta Senegaliin. Myös puoliso löytyi Mosambikista. 

”En tiedä, onko se Jumalan huumorintajua myös”, Hilde naurahtaa kertoessaan tiestään. 

Työssään ja vapaa-ajallaan hän kokee, että on tärkeää välittää Jumalan rakkautta konkreettisina tekoina, ei vain sanoina. Lisäksi hänellä on sydämellään kansat, jotka eivät ole koskaan kuulleet evankeliumia. 

Aluksi Senegalin työssä Hildeä mietitytti, onko se linjassa hänen kutsunsa kanssa. 

”Vähä vähältä ehkä ne palat ovat loksahdelleet paikoilleen. Tajusin, miten valtava mahdollisuus täällä Senegalissa on. Tämä on 95 prosenttisesti muslimimaa, mutta täällä on ovet ihan auki ja uskontojen välinen dialogi on hienoa. Tajusin myös, että täällä on paljon saavuttamattomia kansoja”, Hilde kertoo. 

Hän kokee kutsumusta toimia erityisesti Pohjois- ja Itä-Senegalissa asuvien fulaanien parissa. Fulaanit ovat paimentolaiskansa, jonka kautta islam on aikanaan levinnyt alueelle. Päivätyön lisäksi Hilde tekee vapaaehtoistyötä Senegalin luterilaisen kirkon pastorien ja evankelistojen kanssa, jotka työskentelevät fulaanialueilla. 

Teksti Heli Vuohelainen 

 

Kirkko maailmalla -podcastissa kerromme kuulumisia globaalista kirkosta, tarinoita kehitysmaiden ihmisten elämästä ja työstä paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Kirkko maailmalla -podcastia pääset kuuntelemaan verkkosivujemme lisäksi esimerkiksi SoundCloudissaSpotifyssa ja Apple Podcasteissa. Ohjelmaa voi kuunnella joka sunnuntai Radio Deillä kello 17.40.