Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Pekka Simojoen levy vie avaralle paikalle – Levynjulkistuskonsertti Vihdin Lähetysjuhlilla 12.6.

Muusikko Pekka Simojoen mielestä ihmiset tarvitsevat hengelliseen elämäänsä myös raikkautta ja tilaa hengittää.
Muusikko Pekka Simojoen mielestä ihmiset tarvitsevat hengelliseen elämäänsä myös raikkautta ja tilaa hengittää.

Lähetysjuhlilla Vihdissä julkistetaan muusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoen uusi soololevy Avara. Julkistamiskonsertti on sunnuntaina 12. kesäkuuta klo 15 Vihdin kirkossa.

Levy on saanut vaikutteita Islannista, jonne Pekka Simojoki matkusti viime kesänä kahden poikansa kanssa lomalle. Levyn tuottajana toimi ja sovitukset teki Islannissa asuva muusikko Matti Kallio.

– Äänitin laulut studiossa, jonka toisesta ikkunasta näkyi Reykjavikin satama, toisesta lumihuippuiset vuoret. Halusin musiikkiin avaruutta, ilmavuutta, raikkautta. Meillä ihmisillä on usein pipo kireällä, mutta kaikki mikä liittyy Jumalaan, on suurta ja avaraa, kuvailee Simojoki.

”Välillä on kompasteltu”

Lauluihin mahtuu henkilökohtaisia tuntoja, vuosien tuomaa elämänkokemusta, mutta yhä myös nuorekasta innostusta.

– Vuosia on jo mennyt, kilometrejä on riittänyt. Keikkojen määrää en tiedä. Vaikka välillä on kompasteltu ja arpia tullut, kengät vievät yhä tielle. On mahtavaa huomata olevansa yhä innostunut evankeliumista. Lähellä tulta pysyy lämpimänä!, Simojoki kommentoi levynsä ensimmäistä laulua Anna tuulien tulla.

Uusien laulujen joukkoon mahtuu myös yksi vanhempi kappale, Toisen maailman ääni. Se on omistettu lähetystyöntekijä, lääkäri Leena Pasaselle, joka tekee edelleen vapaaehtoisena lastenlääkärin työtä Tansaniassa.

Yhdessä omien tytärten kanssa

Simojoen neljännellä soololevyllä laulavat myös hänen tyttärensä laulaja, näyttelijä Henna Wallin ja musiikin opiskelija Heidi Seppälä. Heidi on mukana myös konsertissa Vihdissä.

– On suuri kunnia saada tehdä yhteistyötä omien laulavien tytärten kanssa!

Levyn on julkaissut Suomen Lähetysseura levymerkillään Rainmaker Music. Levyllä soittavat muusikot Matti Kallio, kosketinsoittimet, harmonikka, tinapillit ja banjo; Matti Laitinen, kitara ja mandoliini; Kukka Lehto, viulu; Jaska Lukkarinen, rummut ja lyömäsoittimet; Lasse Sakara, kitarat; Anssi Växby, basso.

Simojoen aikaisemmat sooloalbumit ovat Matkalaukkuelämää (Rainmaker Music 1995), Puolimatkan majatalo (Rainmaker Music 2000) ja Etelänristi (Rainmaker Music 2008).

Marjatta Kosonen