Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Päiväkummun leirikeskus suljetaan talvikaudeksi

Suuret käyttökustannukset, kohonnut energian hinta ja vähäinen käyttö aiheuttavat tarpeen sulkea Päiväkumpu kylmimmiksi kuukausiksi. Keväästä syksyyn toiminta Päiväkummussa on sen sijaan vilkastumassa.

Päiväkummun leirikeskus kesällä.
Kuva: Jussi Valkeajoki.

Lähetysseuran leirikeskus Päiväkumpu Orivedellä suljetaan talvikuukausiksi. Syitä ovat reippaasti kohonneet kustannukset ja Päiväkummun vähäinen käyttö talvella.  

”Päiväkummun toiminta on ollut raskaasti tappiollista. Mutta koska Lähetysseuran nuorisotoiminta on monelle niin rakasta ja tärkeää, emme halua hakea säästöjä itse toiminnasta vaan seinistä – eli tilojen osittaisesta kylmillään pitämisestä”, sanoo seurakuntayhteyksistä ja varainhankinnasta vastaava johtaja Karoliina Nivari Lähetysseurasta. 

Kaikki toiminta pyritään järjestämään ennenkin, ja kesäkuukausina leirikeskuksen käyttö onkin vilkastumassa. Tulevalle kesälle leirejä on jopa aikaisempaa enemmän.  

”Nuorisotyössä on mukana paljon aktiivisia nuoria, ja meillä on monenlaista toimintaa. Nuorten leiritoimintaa ja perinteisiä työmuotoja jatketaan, mutta osin uusissa paikoissa. Nuoret otetaan aiempaa aktiivisemmin mukaan toiminnan suunnitteluun”, kertoo rippikoulutyön ja lähetyskasvatuksen asiantuntija Miina Kurjenmiekka. 

Päiväkummussa järjestetään mm. rippileirejä, isoskoulutusta, nuoria ympäri Suomea kokoavia Riihisleirejä, nuorten aikuisten talkootoimintaa ja leirejä, musiikkiryhmä Cuminan harjoitusleirejä ja Riihiksen kesäkirkkoja. Lisäksi tiloja vuokrataan seurakunnille, järjestöille, yrityksille sekä yksityisiin juhliin. Päiväkummun sulkeminen talveksi ei aiheuta irtisanomisia Lähetysseurassa.