Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tekojen tiistaina tehdään hyvää: Tule laulamaan joululaulukaraokea Milana Misicin kanssa

Tekojen tiistai kutsuu tekemään pieniä tekoja hyvien asioiden puolesta. ”Yksilö ei voi pelastaa koko maailmaa, mutta tällaisissa tilaisuuksissa on mahdollisuus olla yksi auttajista”, laulaja Milana Misic toteaa.

Kauneimmat Joululaulut -karaoke.

Tekojen tiistain kunniaksi Lähetysseura, Töölön seurakunta, Musiikkimuseo Fame, kauppakeskus Tripla ja Jouluradio tempaisevat maailman lasten hyväksi. Ne järjestävät yhdessä joululaulukaraoken Kauneimpien Joululaulujen hengessä Musiikkimuseo Famessa.

Karaoken artistivieraana on laulaja Milana Misic, jonka tulkitsemia joululauluja kuullaan illan mittaan. Misicille tilaisuus on sikäli historiallinen, että hän osallistuu ensimmäistä kertaa elämässään Kauneimpiin Joululauluihin – ainakaan hän ei muista olleensa yhteislaulutilaisuudessa.

”Odotan tapahtumaa mielenkiinnolla. Mielestäni joulutapahtumat ovat aina hyvin mielenkiintoisia: niissä on hyvä mieli ja ihmiset ovat odottavalla kannalla”, Misic kertoo.

”Maailmalla on ihmisiä, joilla on vaikeampaa kuin meillä”

Laulamaan pääsee lahjoittamalla 2 euroa – toki enemmänkin voi lahjoittaa. Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -keräykseen. Varoilla kehittyvien maiden lapset saavat koulutusta, terveyttä ja turvaa.

Esimerkiksi Mauritaniassa Lähetysseura tarjoaa lapsille valoisamman tulevaisuuden koulutuksen avulla. Mauritania kielsi viimeisenä maana orjuuden vuonna 1981.

Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevien lasten, kuten entisten orjien jälkeläisten, koulunkäyntiä. Haavoittuvassa asemassa olevat lapset lopettavat koulun kesken, sillä heidän pitää hankkia perheelleen tuloja kerjäämällä tai tekemällä töitä. Koulunkäynti antaa lapselle paremman tulevaisuuden ja ehkäisee lapsiavioliittoja.

Viime vuonna 2 489 lasta ympäri maailmaa sai koulunkäyntiin taloudellista tukea Lähetysseuralta. Mauritanian lisäksi Lähetysseura toimii 23 muussa maassa kolmella mantereella.

Milana Misic pitää tärkeänä mahdollisuutta auttaa lapsia maailmalla.

”Se on äärimmäisen hieno asia. Itse olen ollut vuosia kuukausilahjoittaja. Vaikka meillä Suomessa on todella vaikeaa tällä hetkellä, maailmalla on ihmisiä, joilla on vaikeampaa kuin meillä. Tietenkään yksilö ei voi pelastaa koko maailmaa, mutta tällaisissa tilaisuuksissa on mahdollisuus olla yksi auttajista.”

Joulukaraoke järjestetään Musiikkimuseo Famen aulassa, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Karaoken kuuntelijoille on tarjolla glögiä ja piparkakkuja.

Tapahtumapäivänä on mahdollisuus tutustua Famen näyttelyihin normaalia edullisemmin. Pääsylipun hinta on 15 euroa (normaalisti 25 euroa), josta 5 euroa lahjoitetaan Kauneimmat Joululaulut -keräykseen.

Kauneimmat Joululaulut -karaoke Musiikkimuseo Famessa (Mall of Tripla, 3. krs, Fredikanterassi 5 A, Helsinki) tiistaina 28.11. kello 16–18. Vapaa pääsy, karaoken osallistumismaksu 2 euroa.