Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kauneimmat Joululaulut tuotti yli miljoonan kehitysmaiden lasten koulutukseen 15 maassa

Monivammainen Habtamu-poika ja hänen yksinhuoltajaäitinsä ovat saaneet uutta toivoa elämäänsä Lähetysseuran ja sen etiopialaisen yhteistyökirkon hankkeesta, jossa vammaiset lapset saavat kuntoutusta ja heidän perheensä tukea muun muassa elinkeinon hankkimiseen. Kuva Päivi Anttila

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -kampanja keräsi viime jouluna historiansa toiseksi parhaan tuloksen, 1 050 000 euroa. Vuoden 2018 Kampanjan suojelija oli rouva Jenni Haukio.

Keräystuloksesta valtaosa muodostuu seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätyistä kolehdeista. Varat käytetään Suomen Lähetysseuran työhön kehitysmaiden lasten hyväksi. Niillä tuetaan esimerkiksi vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa, ehkäistään perheväkivaltaa ja lapsityövoiman käyttöä sekä edistetään tyttöjen koulutusta 15 maassa.

Kauneimpia Joululauluja on laulettu jo 46 vuotta. Niistä on muodostunut Suomen suurin musiikkitapahtuma, joka kerää vuosittain noin miljoona suomalaista laulamaan kirkkoihin ja nykyään myös kapakoihin, ostoskeskuksiin ja muihin paikkoihin.

Sydämeeni joulun teen on suomalaisten suosikki

Kauneimpiin Joululauluihin on jo useana vuonna liittynyt myös mahdollisuus äänestää omaa suosikkilauluaan.

Jouluna 2018 suosituimmaksi joululauluksi nousi jälleen Sydämeeni joulun teen. Kahden viime vuoden ykkönen, Varpunen jouluaamuna, tuli toiseksi. Kolmannelle sijalle nousi Sylvian joululaulu.

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja luterilaisten seurakuntien yhteistyötä. Suomen Lähetysseura suunnittelee ja toteuttaa Kauneimmat Joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä vastaavat puolestaan seurakunnat.

www.kauneimmatjoululaulut.fi