Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysjuhlille odotetaan noin 3000 vierasta

Toukokuussa järjestettävät Lähetysjuhlat avaavat kesän hengellisten juhlien kauden. Juhlille Pieksämäellä ja Saloon odotetaan yhteensä noin 3000 vierasta.

Ristisaatto kävelee pitkin kirkon käytävää kohti alttaria.
Viime vuonna Kirkkopäiviä ja Lähetysjuhlia juhlittiin Oulussa. Tänä vuonna Lähetysseura järjestää omat juhlat yhdessä Pieksämäen ja Salon seurakuntien kanssa. Kuva Tero Takalo

Lähetysjuhlat järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna pääosin samankaltaisella ohjelmalla: Pieksämäellä 20.–21.5. ja viikkoa myöhemmin Salossa 27.–28.5.

Molempien juhlien ohjelmassa on messuja, raamattuopetusta, konsertteja, keskusteluja sekä omaa ohjelmaa lapsille, rippikouluikäisille ja muille nuorille. Juhlat päättävässä messussa Salossa siunataan lähetystyöhön uusia ulkomaantyöntekijöitä.

”Juhlien ohjelma on suunniteltu niin, että sinne voi tehdä antoisan päiväretken”, kertoo tapahtumatuottaja Rasmus Tillander Suomen Lähetysseurasta.

Nainen seisoo virtuaalilasit päässään.
Lähetysseuran työhön maailmalla voi Lähetysjuhlilla tutustua myös virtuaalilasien avulla. Leena Kontula testasi laseja Helsingin Tuomiokirkon kryptassa. Kuva Virve Rissanen.

Juhlat antavat uutta intoa

Salon torilla pidettävässä päätösmessussa siunataan lähetystyöhön muun muassa Sara Latvus ja Tuomas Meurman.

Seurakunnat järjestävätkin juhlille bussiretkiä muun muassa Kiteeltä ja Joensuusta, Iisalmesta, Jyväskylästä, Turusta ja Kaarinasta sekä Porvoosta.

Myös Lappeenrannan seurakunnat järjestävät bussiretken reilun pari tunnin automatkan päässä olevalle Pieksämäelle.

”Kun tapaa ihmisiä yli seurakuntarajojen ja kuulee uutisia lähetystyöstä, se muistuttaa, että kuulumme yhteiseen maailmanlaajaan kirkkoon. Se innostaa sekä seurakuntalaisia että meitä työntekijöitä”, kertoo Lappeenrannan Sammonlahden seurakunnan lähetyskasvatussihteeri Anja Kytölä.

”Lähetysjuhlien ohjelman monipuolisuus ja se, että päivillä yleensä rakentuu niin tiedollisesti, hengellisesti kuin sosiaalisestikin motivoi myös järjestämään retkiä. Tällaiset keidashetket ovat tärkeitä!”

Lauritsalan seurakunnan diakoni ja lähetyskasvatussihteeri Titta Hämäläisen mukaan seurakuntalaiset haluavat myös tavata lähetystyöntekijöitä kasvokkain.

Jakaen ja rukoillen

Kambodžan luterilaisen kirkon hallintojohtaja Sokheng Nhoung odottaa Lähetysjuhlilla erityisesti ihmisten kohtaamista.. Kuva Tero Ruotsala.

Juhlien teemana on Leipää pelloilta maan. Kasvavan kirkon haasteista ruokakriisin keskellä on puhumassa Kambodžan kirkon työntekijä, juristi ja perheenäiti Sokheng Nhoung, 27. Hän kohtaa työssään ihmisiä, jotka tulevat pyytämään kirkolta ruoka-apua.

”Tehtävämme on jakaa omastamme ja rukoilla ihmisten puolesta”, Sokheng sanoo.

Suomen Lähetysseura järjestää juhlat yhdessä Pieksämäen ja Salon seurakuntien kanssa.

www.lahetysjuhlat.fi