Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Simo Peura Lähetysseuran hallituksen puheenjohtajaksi

Suomen Lähetysseuran uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura. Hallitus valitsi puheenjohtajan keskuudestaan tiistaina 15. kesäkuuta järjestäytymiskokouksessaan.

Piispa Simo Peura juttelee tansanialaisen piispa Hance Mwakabanan kanssa kirkon lähetyskumppanuusneuvotteluissa Järvenpäässä 2014. Kuva Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki

”Lähetystyötä tarvitaan nyt enemmän kuin milloinkaan. Tänä päivänä lähetystyö alkaa kotiovelta ja sen kohteena on koko maailma. Lähetystyöhön liittyy kuitenkin myös isoja haasteita: lähetystyöntekijöiden rekrytointiin on kiinnitettävä erityistä huomiota ja seurakuntien tuki on ratkaisevan tärkeää. Meidän on myös kirkastettava teologista näkyä kokonaisvaltaisesta lähetystyöstä”, Peura sanoo.

”Lähetysseura on erittäin vahva asiantuntijaorganisaatio – ja erityisen hyvin se on onnistunut valtion rahoituksen hankinnassa työlleen. Minun vahvuutenani puheenjohtajaksi muut piispat pitivät perehtyneisyyttä lähetystyön kysymyksiin ja kokemusta toimimisesta kirkon lähetystyön toimikunnan puheenjohtajana 16 vuoden ajan.”

Puheenjohtaja valitaan Lähetysseurassa kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Piispanvirastaan Peura on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle ensi vuoden helmikuusta alkaen.

”Eläkkeelle siirtyminen on suuri muutos ennen muuta ajankäytössä. Aikaa Lähetysseuran toiminnan kehittämiseen on sen jälkeen entistä enemmän”, Peura sanoo.

Lähetysseuran hallitukseen kuuluu kaksitoista vuosikokouksen valitsemaa jäsentä, joiden toimikausi on kolme vuotta. Jäsenistä neljä on vuosittain erovuorossa. Lähetysseuran vuosikokous järjestettiin viime lauantaina, jolloin hallitukseen tulivat valituksi Peuran lisäksi uudelleen insinööri, projektihankintapäällikkö Simo Suutari (Mikkelin hiippakunta) sekä uusina kirkkoherra Jukka Pakarinen (Helsingin hiippakunta) ja kirkkoherra Tiina Reinikainen (Kuopion hiippakunta).

”Toivotan lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet jäsenet hallitustyöhön. Olen kiitollinen ja iloinen, kun haluatte antaa osaamistanne, aikaanne ja kokemustanne Lähetysseuran käyttöön”, sanoo toiminnanjohtaja Rolf Steffansson.

Ennen Peuraa Lähetysseuran puheenjohtajana toimi hallintopäällikkö Sari Anetjärvi Espoon seurakunnasta. Anetjärvi seurasi tehtävässä piispa Teemu Laajasaloa, joka erosi puheenjohtajan tehtävästä viime vuoden marraskuussa.

Hallituksessa jatkavat lakimiesasessori Sari Anetjärvi (Espoon hiippakunta), varainhankinnan ja viestinnän konsultti Kristiina Elenius (Helsingin hiippakunta), ohjelmapäällikkö Heidi Juslin-Sandin (Borgå stift), kirkkoherra Juhana Markkula (Turun arkkihiippakunta), talousjohtamisen erityisasiantuntija Juha Nivala (Oulun hiippakunta), lasten ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Pirjo Ojala (Kuopion hiippakunta), kirkkoherra Jussi Peräaho (Lapuan hiippakunta) ja viestintäpäällikkö Sakari Vanhanen (Tampereen hiippakunta).