Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Peshawarin hiippakunnassa muistettiin itsemurhaiskun uhreja

Vuosi sitten Pakistanissa Peshawarin hiippakunnan All Saints’ Church -kirkkoon tehtiin itsemurhaisku, jossa kuoli yli 80 henkeä ja haavoittui noin 150 messuun osallistunutta. Kristityt viettivät iskun uhrien muistopäivää 22. syyskuuta.

Piispa Humphrey Petersin mukaan All Saints’ Church -kirkossa järjestettiin muistotilaisuuksia pitkin päivää. Kirkkoa vastapäätä sijaitsevassa Edwards-koulussa pidettyyn iltatilaisuuteen osallistui noin 4000 henkeä. Tämän lisäksi naisten ja nuorten ryhmät ovat järjestäneet omia tilaisuuksiaan.

Vuoden aikana hiippakunta on järjestänyt henkistä ja hengellistä tukea iskussa haavoittuneille ja niille, jotka menettivät läheisiään. Työntekijät vierailevat kodeissa ja huolehtivat erityisesti lasten toipumisesta. Hiippakunta on järjestänyt leirin nuorille, jotka kärsivät iskun jälkeisestä traumasta. Nuoria on myös koulutettu lohduttamaan ja auttamaan toisia. Leirien ja kokoontumisten tarkoitus on myös vahvistaa kristittyjen uskoa ja luottamusta Jumalaan.

Pakistanin yhdistyneen kirkon Peshawarin hiippakunta sijaitsee Khyber-Pakhtunkhwassa Afganistanin rajalla. Alueella asuu noin 100 000 kristittyä. Noin kaksi prosenttia Pakistanin 180 miljoonasta asukkaasta on kristittyjä.

Lue Peshawarin hiippakunan toiminnasta nuorisotyön uutiskirjeestä