Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Podcast: Mitä joulun sanoma merkitsee sinulle, laulaja Ilta Silva?

"Minusta on kreisiä välillä ajatella, miten 2 000 vuoden takaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet kaikkiin", toteaa laulaja Ilta Silva.

Kirkko maailmalla -podcastissa haastateltavana Ilta Silva.
Kuva: Maarit Pasanen.

Laulaja Ilta Silvan itse kirjoittama joululaulu vie kuulijan seimen äärelle ihastelemaan vastasyntynyttä pienokaista. Ilta ei epäröi tuoda esiin omaa hengellisyyttään: “Teen sellaista musiikkia, mitä minusta virtaa.” Mitä joulun sanoma merkitsee hänelle? Toimittajana on Tarmo Ylhävuori.

Kuuntele Kirkko maailmalla -ohjelma tai lue Iltan haastattelu alta!

 

Millainen rooli joululauluilla on sinun jouluissasi?

”Meillä laulettiin lapsuudessa joululauluja. Se oli yleensä se hetki, kun olimme jo syöneet ja sitten olisi ollut lahjojen avaaminen, mutta ennen sitä piti laulaa varmaan tunnin verran erilaisia joululauluja. Nykyään lauluhetket ovat todella sympaattisia. Me samat tyypit laulamme joululauluja, mutta ikää vain on tullut lisää.”

Mikä on suosikkijoululaulusi?

”Olen fiiliksissä omasta joululaulustani Kuka hän on. Tein sen vartissa yhtenä päivänä. Mietin, että jos tekisin joululaulun, niin millainen se olisi. Se on onnistunut teos ja käsittelee ihanasti, mistä joulussa on kysymys.”

Oletko aiemmin ollut Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa?

”Olen käynyt, ne ovat ihania. Viime vuosina, kun itse olen veivannut joululauluja, en ole käynyt Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa. Mutta ensimmäinen oma joulukonserttini oli Kauneimpien Joululaulujen alla Jyväskylän pappilassa. Siellä oli pari yhteislaulua, ja sitten lauloin itse. Kauneimmat Joululaulut -vihkosista laulamme kotonakin.”

Ilta esiintyy Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutapahtumassa kauppakeskus Triplan Tapahtuma-aukiolla perjantaina 15.12. kello 17–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!