Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Rovaniemen Lähetysjuhlilla kerättiin yli 600 allekirjoitusta kehitysyhteistyön puolesta

Lähetysjuhlilla konsertoinut Jaakko Löytty allekirjoitti myös vetoomuksen kehitysyhteistyön puolesta. Kuva Tarmo Heikkilä
Lähetysjuhlilla konsertoinut Jaakko Löytty allekirjoitti myös vetoomuksen kehitysyhteistyön puolesta. Kuva Tarmo Heikkilä

Suomen Lähetysseuran Valtakunnallisilla Lähetysjuhlilla Rovaniemellä 12.–14.6. kerättiin yli 600 allekirjoitusta vetoomukseen kehitysyhteistyön puolesta. Tämä oli lähtölaukaus Kepan jäsenjärjestöjen tempaukselle, jossa kerätään nimiä hallitukselle ennen elokuun budjettineuvotteluita luovutettavaan vetoomukseen.

Allekirjoittajat vastustavat hallituksen kaavailemia rajuja leikkauksia kehitysyhteistyöhön. Vetoomuksessa todetaan, että leikkaukset vaikuttavat suoraan miljoonien ihmisten elämään ja uhkaavat halvaannuttaa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun. Hauraissa valtioissa leikkausten seuraukset ovat erityisen vakavat. Suomelta on väärä valinta jättää auttamatta maailman heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. 

Kepan jäsenjärjestöt vaativat, että hallitus kohtuullistaa kaavailtuja leikkauksia, jotka vievät Suomea kovin kauas sovitusta tavoitteesta osoittaa 0,7 % BKT:sta kehitysyhteistyöhön.  Jos kehitysyhteistyöstä on pakko leikata, tulee se tehdä vastuullisesti. Leikkaukset tulee kohdentaa niin, etteivät niiden vaikutukset kohdistu kaikkein köyhimpiin. 

Kepan jäsenjärjestöt keräävät nimiä tapahtumissaan kesän ajan ja ensi viikosta alkaen myös netissä.