Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Marco Bjurströmistä Toivoa.fi-kampanjan lähettiläs

Kuva: Kristiina Hemminki/Fotonokka.

Tanssinopettaja, ohjaaja ja viestintäkonsultti Marco Bjurström on Suomen Lähetysseuran Toivoa.fi-kampanjan uusi lähettiläs. Bjurström lähtee syksyllä tutustumaan Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön Kambodžassa.

Matkan aikana hän tutustuu Lähetysseuran paikallisen kumppanijärjestön vammaistyöhön Kambodžan maaseudulla. Kambodžassa vammaiset ja heidän perheensä elävät usein köyhyyden kierteessä ja kohtaavat syrjintää. Maan vammaisista lapsista vain pieni osa pääsee kouluun.  Lähetysseuran tuella mahdollistetaan vammaisten lasten koulunkäynti ja tarjotaan kuntoutusta.

– Vammaisten ihmisten oikeudet ovat minulle tärkeä kysymys. Jokainen ihminen ansaitsee tulla nähdyksi ja kohdelluksi tasa-arvoisena osana yhteiskuntaa. Se tekisi maailmasta paremman, Bjurström sanoo.

Bjurström ohjaa parhaillaan ShedHelsinki-teatterihankkeessa Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen -musikaalia, jossa näyttelee eri taustoista tulevia lapsia ja nuoria. Lavalla kaikki ovat tasa-arvoinen osa ryhmää, liikunta- tai muusta vammasta huolimatta.

Bjurström tutustuu Kambodžassa myös lastenkodeissa kasvavien lasten ja nuorten elinolosuhteita ja oikeuksia parantavaan työhön. Köyhyyden vuoksi monet kambodžalaisperheet lähettävät lapsiaan orpokoteihin paremman tulevaisuuden toivossa. Orpokodeissa lapsia uhkaa laitostuminen. Nuorisotyöttömyys, huumeiden käyttö, jengiytyminen, rikollisuus ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat monen orpokodista itsenäistyneen nuoren kohtalo. Lähetysseuran paikallinen kumppanijärjestö vahvistaa lastenkodissa kasvavien lasten elämäntaitoja ja ehkäisee lasten sijoittamista laitoksiin. Se on myös ollut kehittämässä orpokotien laatustandardeja.

Toivoa.fi-kampanjalla Lähetysseura kutsuu uusia kuukausilahjoittajia työlleen, jolla parannetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien elinolosuhteita ja oikeuksien toteutumista. Vuonna 2016 muusikko Pauli Hanhiniemi tutustui kampanjan lähettiläänä Lähetysseuran työhön Boliviassa.

Lähetysseura työskentelee 30 maassa yhdessä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on kirkon kansainvälisen työn järjestö ja yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä. Lähetysseura on yksi Suomen ulkoministeriön ohjelmatukea saavista järjestöistä.

Toivon positiivinen kierre alkaa sinusta. Osallistu Toivoa.fi-kampanjaan.

Vammaisten lasten koulunkäyntiä koskevaa virkettä korjattu 24.10.2017.