Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Länsi-Etiopiassa levottomuuksia kristittyjen ja muslimien välillä: kirkon johto pyytää esirukousta

Etiopian evankelinen Mekane Yesus -kirkko on kertonut uskontojenvälisistä levottomuuksista Länsi-Etiopiassa, Jimman kaupungin ympäristössä. Tämä alue sisältyy Mekane Yesus -kirkon Illubabor Bethelin hiippakuntaan ja on noin päivän matkan päässä hiippakunnan keskuspaikasta, Metusta.

Levottomuudet saivat alkunsa maaliskuun alussa Asendabon kaupungista, jossa levisi väite, että kristityt olisivat häpäisseet Koraania. Tämä johti laajoihin väkivaltaisuuksiin kristittyjä vastaan. Kirkon presidentin, Wakseyoum Idosan, saamien tietojen mukaan väkivaltaisuuksissa on tuhoutunut 57 kirkkorakennusta, joista 12 kuuluu Mekane Yesus -kirkolle, 45 taloa on poltettu, omaisuutta tuhottu ja yli 3500 ihmistä on joutunut pakenemaan muualle.

Etiopian viranomaiset ovat ryhtyneet toimenpiteisiin levottomuuksien lopettamiseksi ja väkivaltaisuuksiin syyllistyneiden kiinnisaamiseksi. Mekane Yesus -kirkon johto on vieraillut levottomuusalueella ja myös muslimijohtajat pyrkivät rauhoittamaan tilannetta. Kirkko on toimittanut kodeistaan pakenemaan joutuneille hätäapua, ruokaa, huopia ja muita tarvikkeita.

Alueen väestöstä valtaosa on muslimeita, mutta alueella toimii myös useampia kristillisiä kirkkoja. Perinteisesti Etiopiassa muslimit ja kristityt ovat eläneet rinnakkain melko sopuisasti, mutta ajoittain ääri-islam on nostanut päätään, osittain ulkomailta tulleiden vaikutteidenkin takia. Edellisen kerran Länsi-Etiopiassa tapahtui vastaavaa vuonna 2006.

Suomen Lähetysseuralla ei ole työntekijöitä Jimman alueella, Regina Hantikainen ja Taina Taskila työskentelevät Metussa.