Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Tule mukaan laulamaan joululauluja karaokeen Pepe Willbergin kanssa

Tekojen tiistaina tempaistaan maailman lasten hyväksi. Musiikkimuseo Famen karaokessa pääsee virittäytymään joulutunnelmaan ja tekemään hyvää.

Kauneimmat Joululaulut -karaoke.

Tekojen tiistai 29. marraskuuta muistuttaa antamisen ja yhteisön voimasta. Päivä on syntynyt kaupallisten myyntipäivien – Black Fridayn ja Cyber Mondayn – vastapainoksi.

Teemapäivän kunniaksi Lähetysseura, Töölön seurakunta ja Musiikkimuseo Fame tempaisevat maailman lasten hyväksi. Kolmikko järjestää Famessa joululaulukaraoken Kauneimpien Joululaulujen hengessä.

Karaoken artistivieraana on Pepe Willberg, jonka tulkitsemia joululauluja kuullaan illan mittaan. Willberg on levyttänyt uransa varrella joukon joululauluja, esimerkiksi kappaleet Oi jouluyö, Kun joulu on ja Joulun kellot. Omia tulkintojaan joululauluista pääsee esittämään myös yleisö.

Pepe Willberg.
Pepe Willberg esittää Kauneimmat Joululaulut -karaokessa joululauluja. Myös yleisö pääsee nousemaan lavalle.

Joululahja maailman lapsille

Laulamaan pääsee lahjoittamalla 2 euroa – toki enemmänkin voi lahjoittaa. Tapahtuman tuotto menee lyhentämättömänä Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut -keräykseen. Varoilla kehittyvien maiden lapset saavat koulutusta, terveyttä ja turvaa.

Esimerkiksi Syyriassa Lähetysseura tarjoaa tukea sodan keskelle. Vuonna 2011 alkanut sota on tehnyt maasta yhden maailman vaarallisimmista. Sadat tuhannet ihmiset ovat menettäneet henkensä ja lähes puolet maan asukkaista on joutunut jättämään kotinsa.

Viime vuonna Lähetysseuran työstä hyötyi eri puolilla maailmaa runsaat 140 000 lasta.

Suurin osa kouluista on tuhottu ja noin 3 miljoonan lapsen koulunkäynti on keskeytynyt. Sodan traumatisoimat lapset tarvitsevat koulutuksen lisäksi myös psykososiaalista tukea.

Vuosittain lähes 300 lasta Syyriassa saa Lähetysseuran kautta psykososiaalista tukea ja apua koulunkäyntiin. Syyrian lisäksi Lähetysseura toimii 26 muussa maassa neljällä mantereella.

Syyrialaisia pakolaislapsia.
Lähetysseura tukee Kauneimmat Joululaulut -keräyksen varoin esimerkiksi syyrialaisia pakolaislapsia.

Alennuksella Famen näyttelyihin

Joulutunnelmaan pääsee virittäytymään Musiikkimuseo Famen aulassa, johon yleisöllä on vapaa pääsy. Karaoken kuuntelijoille on tarjolla glögiä ja piparkakkuja.

Tapahtumapäivänä on mahdollisuus tutustua Famen näyttelyihin normaalia edullisemmin. Pääsylipun hinta on 15 euroa (normaalisti 25 euroa), josta 5 euroa lahjoitetaan Lähetysseuran kautta maailman lapsille.

Pääsylipun ostaneet voivat testata karaokea myös VR-lasit päässä haluamassaan virtuaalisessa maisemassa esimerkiksi Olavinlinnan lavalla tai Kolin huipulla.

Kauneimmat Joululaulut -karaoke Musiikkimuseo Famessa (Mall of Tripla, 3. krs, Fredikanterassi 5 A, Helsinki) tiistaina 29.11. kello 16–18. Pääsylipputarjous on voimassa koko päivän ajan.