Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Etiopialainen Solomie tähtää psykologiksi Lähetysseuran tuella

Pienessä kerrostaloasunnossa Pohjois-Etiopiassa on kotoisaa. Seinällä on kankaita ja kuvia valmistuneista lapsista. Kohta seinällä hymyilevien nuorten joukossa on ehkä myös Solomien, 17, kasvot. Jos kaikki menee hyvin, Solomie valmistuu lukiosta noin vuoden päästä.

Solomie asuu tässä asunnossa setänsä ja tämän vaimon kanssa. He toimivat Solomien huoltajina. Kuusi vuotta sitten Solomie liittyi paikallisen kirkon ja Suomen Lähetysseuran aids-orpoja tukevaan ohjelmaan, ja saa sitä kautta apua esimerkiksi koulumaksuihin.

– Ohjelman avulla pystyin jatkamaan koulunkäyntiä. Olen siitä kiitollinen, Solomie sanoo.

Hän kävelee kotoaan koululle 25 minuuttia. Koulun jälkeen hän auttaa sukulaistensa kaupassa tai tekee kotitöitä. Kirkolla on myös tärkeä rooli Solomien elämässä. Rutiineihin kuuluu paitsi jokasunnuntainen jumalanpalvelus, myös kuoroharjoitukset kahdesti viikossa.

– Kirkko opettaa kiinnostavasti etenkin eettisistä kysymyksistä. Siellä puhutaan siitä, miten tässä maailmassa pitäisi käyttäytyä, Solomie sanoo.

Sängyn vieressä on käsitöitä. Niitä Solomie tekee kirkon toimintakeskuksella, joka on Lähetysseuran tuella perustettu tila aids-orvoille ja muille tukea tarvitseville lapsille. Toimintakeskukset tarjoavat turvallisen tilan viettää vapaa-aikaa.

Koulunkäynti on Solomielle tärkeää. Hän haluaa saada niin hyvät pisteet lukion loppukokeissa, että pääsisi yliopistoon lukemaan psykologiaa.

– Psykologina pystyisin auttamaan ihmisiä, jotka kärsivät mielenterveyden ongelmista.

Teksti ja kuva Virve Rissanen 

Maailman lapset tarvitsevat meitä. Anna lahja, joka muuttaa elämän.
kauneimmatjoululaulut.fi