Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Shalhevetjah-keskuksessa rukoillaan rauhaa Lähi-itään

Rukouspiiriläiset huokaavat Jumalan puoleen
Rukouspiiriläiset huokaavat Jumalan puoleen

Jerusalemissa sijaitsevassa Lähetysseuran Shalhevetjah-keskuksessa on neljänkymmenen vuoden ajan kokoontunut suomenkielinen rukous- ja raamattupiiri. Piirin nykyinen vetäjä Anneli Ben Zekri tuli Israeliin vuonna 1968. Hän toimi 22 vuotta Shalhevetjah-keskuksen palveluksessa, josta jäi neljä vuotta sitten eläkkeelle.

Rukouspiiriläiset ovat vuosikymmenten aikana jakaneet elämän iloja ja suruja ja rukouksessa vieneet kiitosaiheet ja ahdistukset Taivaan isälle. Tämän illan kokoontumisen rukousaihe oli: Tämän päivän tilanne maassa, vain Jumalan rakkaus voi yhdistää.

Piiriläiset huokaavat Jumalan puoleen, ettei tulisi lisää verenvuodatusta, että viha ja kostonkierre katkeaisivat, että päättäjät tekisivät oikeamielisiä päätöksiä.

Viimeaikaiset levottomuudet Jerusalemissa ovat ulottuneet myös muutaman piiriläisen arkipäivään. Mellakoitsijat olivat rikkoneet raitiovaunulinjan, joten kulkeminen keskustaan ei sillä onnistunut. Anneli Ben Zekri on osa-aikatyössä matkamuistomyymälässä, jonne toinen apulainen ei päässyt loukkaantumisen takia: sotilas ampui häntä kumiluodilla jalkaan, kun hän oli työmatkalla.

Tämän jutun kirjoittaminen keskeytyy illalla 8. heinäkuuta ilmahälytyssireenin soidessa Jerusalemissa. On kiirehdittävä suojaan. Aikaa on turvaohjeiden mukaan 90 sekuntia.

Shalom – Salaam – Rauhaa! on täällä jokapäiväinen arkinen tervehdys, mutta taas tänään rauha tuntuu meiltä pakenevan.

Jeesus kehottaa vuorisaarnassaan jokaista meistä rauhan työhön sanoen:”Autuaita ovat rauhantekijät, he saavat Jumalan lapsen arvonimen”.

Hänen opetuksensa mukaan voimme jättää ensimmäisen kiven heittämättä ja siunata vainoojiamme, antaa heille anteeksi ja vastata vihaan rakkaudella, rukoilla esivallan ja kansojen puolesta.  

Riitta Luume

ettei tulisi lisää verenvuodatusta
ettei tulisi lisää verenvuodatusta