Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Kauneimmat Joululaulut soivat syrjäytymisvaarassa oleville nuorille – Tutustu uusiin verkkosivuihin

Sunita Dudhraj käy koulua Lähetysseuran tuella
Nepalissa kastijärjestelmä määrittelee edelleen nuorten mahdollisuuksia. Dhadingin alueen dalitit elättävät itsensä usein kivenhakkaajina. Sunita Dudhraj käy koulua Lähetysseuran tuella ja hänellä on mahdollisuus toisenlaiseen tulevaisuuteen. Kuva Prajwaal Maharjan

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat kirkoissa tänä jouluna jo 45. kerran. Laulu raikaa ensimmäisestä adventista 3.12. alkaen ja jatkuu aina loppiaiseen asti. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden nuorten hyväksi. Teemaan ja Kauneimpien Joululaulujen uudistuneeseen ilmeeseen voi tutustua jo tuoreilla verkkosivuilla osoitteessa www.kauneimmatjoululaulut.fi

Seurakuntien ja Suomen Lähetysseuran yhteistyössä järjestämien yhteislaulutilaisuuksien suosio näyttää vuosi vuodelta vain kasvavan. Arviolta yli miljoona suomalaista kokoontuu yhteen laulamaan rakkaimpia joululauluja ja tekemään hyvää.

Kauneimpia Joululauluja lauletaan kirkkojen lisäksi muun muassa kuppiloissa, kauppakeskuksissa, ja kouluissa. Tämän lisäksi Kauneimpia Joululauluja kokoontuvat laulamaan myös ulkosuomalaiset eri puolilla maailmaa ja vihkoja lähetetään tänäkin vuonna noin 20 maahaan.

Lähetysseura painattaa joka jouluksi lauluvihkon, josta löytyvät ne kaikkein perinteisimmät ja rakkaimmat joululaulut, joita ilman joulu ei tunnu joululta. Lisäksi mukana on myös pari uudempaa tai vähemmän tunnettua laulua. Kauneimmat Joululaulut -äänestyksen kärkikolmikko on pari viime vuotta pysytellyt samana, viime vuonna vain edellisvuoden ykkönen ja kakkonen vaihtoivat paikkaa: Suosikit olivat Varpunen jouluaamuna, Sydämeeni joulun teen ja Tulkoon joulu.

Seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön. Tänä vuonna Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden nuorten hyväksi.

Maailmassa on enemmän nuoria kuin koskaan – 1,8 miljardia. Yhdeksän nuorta kymmenestä asuu kehitysmaissa. Koulutuksen, toimeentulon ja hoivan puute voivat syrjäyttää nuoren pysyvästi. Suomen Lähetysseura tukee heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaiden nuoria saamaan koulutuksen, ammatin ja toimeentulon. Verkkosivuilta löytyy esimerkkejä Lähetysseuran työstä nuorten hyväksi eri maissa.

Viime jouluna Kauneimmat Joululaulut keräsi kaikkien aikojen ennätystuloksen, runsaat 1 090 000 euroa. Varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi kehitysmaissa.

Tutustu tämän vuoden teemaan ja Kauneimpien Joululaulujen uuteen ilmeeseen www.kauneimmatjoululaulut.fi

Orpo bolivialaispoika Edwin (13 v)
Orpo bolivialaispoika Edwin (13 v) käy aamupäivisin koulua, iltapäivät hän viettää Lähetysseuran tukemassa lapsityöläisten keskuksessa, jossa hän opiskelee korujen tekemistä ja myös elämäntaitoja. Kuva Ari Vitikainen