Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Nyt tarvitaan sankareita – Tule kummiksi Nepalin lapsille! Piispa Irja Askola on kummikampanjan suojelija

”Kutsu kummiksi tarjoaa huikeita mahdollisuuksia. Saattaa päätyä jopa sankaritarinoiden äärelle”
”Kutsu kummiksi tarjoaa huikeita mahdollisuuksia. Saattaa päätyä jopa sankaritarinoiden äärelle”

Uusi kouluvuosi on aluillaan. Suomessa kouluun meno on itsestään selvyys, kaikkialla maailmassa se ei sitä ole. Maailmassa on yhä yli 58 miljoonaa lasta, jotka eivät pääse kouluun ollenkaan, ja noin 100 miljoonaa lasta, jotka eivät käy koulua loppuun asti. Kummituen avulla yhä useampi näistäkin lapsista saisi koulutuksen.

Piispa Irja Askola on Suomen Lähetysseuran kummikampanjan suojelija. Lähetysseura haluaa kouluvuoden alkaessa muistuttaa, että kummitoiminnan kautta suomalaisilla on mahdollisuus auttaa koulutien alkuun myös niitä kehitysmaiden lapsia, jotka eivät ilman ulkopuolista tukea pääsisi kouluun ollenkaan.

– Sankaruus on sitä, että jaksaa olla toivon ja heikompien puolella. Sankaruus on myös sitä, että uskaltaa tutustua itselleen outoihin asioihin ja kiinnostua vieraista asioista, Irja Askola sanoo.

– Sankarit toimivat usein piilossa. He ovat niitä, jotka välittävät, jakavat omastaan ja luovat turvallisuutta toisille. Todellinen sankaruus löytyy hetkittäisistä arkivalinnoista. Kutsu kummiksi tarjoaa huikeita mahdollisuuksia ja kiinnostavia näköaloja.

Apua yhdelle miljoonista

Jo kymmenen vuotta kummina olleelle Päivi Kinnuselle kummiksi ryhtyminen oli tapa tehdä jotain hyvää edes yhdelle maailman miljoonista köyhistä lapsista.

– Kun meistä mahdollisimman moni ryhtyy auttajaksi, niin yhä useampi lapsi saa avun. Koulutus antaa lapselle tulevaisuuden. Lähetysseuran kummityö on erittäin läpinäkyvää ja voin luottaa siihen, että apu menee perille, Päivi sanoo.

Uusia kummeja kaipaavat erityisesti nepalilaislapset. Maanjäristyksen jälkeinen jälleenrakennus vaatii ihmisiltä voimia. Kummityöllä voidaan varmistaa, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset eivät unohdu.

Lähetysseuran kummitoiminta on mahdollistanut tuhansien lasten opiskelun esikoulusta ammattiin asti eri puolilla maailmaa lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

Liity kummiksi

Irja Askola: ”Kutsu kummiksi tarjoaa huikeita mahdollisuuksia. Saattaa päätyä jopa sankaritarinoiden äärelle.”

sanoo kummikampanjan suojelija piispa Irja Askola
sanoo kummikampanjan suojelija piispa Irja Askola