Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Lähetysseuran Tasaus-kampanja parantaa vammaisten elämää kehitysmaissa

Lähetysseuran Tasaus-kampanja huipentuu syyskuussa lukuisiin Tasaus-tapahtumiin ympäri Suomea. Lähetysseuran vuotuisen Tasaus-kampanjan kohteena on kehitysmaiden vammaisten aseman parantaminen ja vammaisten lasten koulutuksen edistäminen. Kehitysmaissa vain kolme vammaista lasta sadasta pääsee kouluun.

”Usein vammaisen lapsen vanhemmat ajattelevat, ettei lapsi voi koskaan oppia mitään. Siksi häntä ei kannata lähettää kouluun. Käytännössä lapsen ainoa mahdollisuus on kerjääminen. Köyhyyden kierteen voi parhaiten katkaista koulutuksella”, Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöpäällikkö Katri Leino-Nzau kertoo.

”Vammaiset ovat maailmassa heikoimmassa asemassa. Ei ole sattumaa, että esimerkiksi turvapaikanhakijoista vain häviävän pieni osa on vammaisia”, Leino-Nzau jatkaa.

Tapahtumia ja näkyvyyttä ympäri Suomea

Tasaus-päivänä 23.9. Lähetysseura tarjoaa aamukahvia Helsingin Rautatientorin Asema-aukiolla. Mukana on Lähetysseuran tukeman kolumbialaisen miinauhreja tukevan järjestön hallituksen jäsen Kevin Angarita, joka on itsekin vammautunut kahdessa miinaonnettomuudessa.

Monet seurakunnat järjestävät tapahtumia ostoskeskuksissa ja kävelykaduilla.

Viikolla 39 Tasaus näkyy sekä televisiossa Ava-kanavalla että radiossa Aallolla ja Groovella. Tasaus-vieraat nepalilainen vammaisjärjestökoordinaattori Laxmi Shrestha ja etiopialainen Hosainan kuurojen koulun rehtori Tadesse Gainore vierailevat Suomessa syyskuussa muutaman viikon ajan.

Testaa kuinka itse pärjäisit vammaisena kehitysmaassa

Tasaus-verkkosivulla voi testata, kuinka pärjäisi vammaisena kehitysmaassa ja tutustua esteisiin, joita vammaiset kohtaavat esimerkiksi koulumatkallaan. Testiin osallistuneet voivat voittaa Crescent-sähköpyörän.

Lähetysseura tukee kumppaneidensa kanssa vammaisten ihmisten hyväksi tehtävää työtä yhteensä kymmenessä kehitysmaassa. Lähetysseura tekee etsivää vammaistyötä maaseutukylissä, sillä monia lapsia piilotellaan ja hävetään. Projekteihin kuuluu myös erityisopettajien koulutusta, oppimateriaalien laatimista ja opetusalan viranomaisiin vaikuttamista, jotta nämä edistäisivät vammaisten lasten asemaa sekä vanhempien tukemista ja valistamista vammaisen lapsen hoitamisessa.

Sinä voit auttaa:
Lahjoita tilisiirrolla tilinumeroon: FI38 8000 1400 1611 30, viesti: TASAUS2015, verkossa osoitteessa www.tasaus.fi, soittamalla keräyspuhelimeen 0600-11310 (10,26 € / puhelu + pvm) tai lähettämällä tekstiviestin Tasaus5 (5 €) tai Tasaus10 (10 €) numeroon 16155.