Siirry suoraan sisältöön Siirry alapalkkiin

Huomio nuoret lauluntekijät: Kaskinen-Simojoki-apuraha on haettavissa

Laulurunoilija Anna-Mari Kaskisen ja muusikko Pekka Simojoen mukaan nimetystä Kaskinen-Simojoki-rahastosta voi taas hakea apurahaa 15.1.–28.2.2022.

Apurahaa voivat hakea alle 30-vuotiaat säveltäjät ja sanoittajat. Apuraha on tarkoitettu kristillisen uskon pohjalta nousevan yhteislauluperinteen vahvistamiseen.

Toiveena on löytää myös jumalanpalveluskäyttöön soveltuvia raikkaita yhteislauluja, kuten esimerkiksi kiitos-, rukous-, esirukous- ja ehtoollislauluja.

Apurahaa voi hakea yksin tai työparina, kuitenkin niin että laulussa on sekä sanat että sävel. Hakemukseen voi liittää yhden tai kaksi laulua. Hakemuksen tulee olla perillä maanantaihin 28.2.2022 klo 17.00 mennessä.

Haussa on 4 000 euroa. Summa voidaan jakaa useamman hakijan kesken.

Apurahan saaja(t) julkistetaan 21.5.2022 Oulussa pidettävien Kirkkopäivien ja Lähetysjuhlien yhteydessä.

Lisätietoa ja tarkemmat ohjeet apurahan anomisesta löytyvät osoitteesta suomenlahetysseura.fi/apuraha

Kaskinen-Simojoki-rahasto tukee lähetystyötä ja kirkon yhteislauluperinnettä edistävää nuorten aloittelevien sanoittajien ja säveltäjien työtä Suomessa. Rahastosta jaetaan apuraha muutaman vuoden välein.

Rahasto perustettiin vuonna 2004 Anna-Mari Kaskisen ja Pekka Simojoen 25-vuotistaiteilijavuoden tuotoksena. Rahasto perustuu lahjoituksiin ja sitä kartutetaan edelleen sille osoitetuin varoin.